Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkmans samling komplett

Samlingen är komplett.
Med segern i Paris har Jonas Björkman tagit dubbeltitlar i samtliga grand slam-turneringar.
Tennisveteranen vann ihop med nye partnern Max Mirnyj Franska mästerskapen efter finalseger över de amerikanska bröderna Bob och Mike Bryan med 2—6, 6—1, 6—4.

Annons
Jonas Björkman och Max Mirnyj spelade ihop sporadiskt för fem år sedan, men har först i år gjort en riktig gemensam satsning.
Inte oväntat med stor framgång. Med Jonas Björkman som ena part i en dubbelkonstellation är succén nästan given.
Den 33-årige smålänningen har vunnit 40 dubbelturneringar med en mängd olika partners.
I Paris var Björkman och Mirnyj finalseedade. De tog sig inte bara dit. De vann också.
 Det är en särskild känsla, att vinna alla fyra grand slam var något jag aldrig hade räknat med i början av min karriär, sade Björkman efter triumfen.
 Och ärligt talat var jag lite nervös inför finalen i dag. Jag spelade inte bra i början, men förmådde ta tag i mitt spel och förbättra mig i de två sista seten.

Nervös inledning
För Mirnyj innebar segern slutet på finalkrampen i grand slam-sammanhang.
 Jag var också väldigt nervös. Jag har varit i tre semifinaler förut utan att nå ända fram. Jag ville verkligen vinna, men visste att han var ännu mer nervös, sade Mirnyj och nickade mot sin rutinerade partner.
Efter den nervösa inledningen (26 i första set) kom Björkman och Mirnyj tillbaka med besked och vann de två övriga med 61, 64.
Inför finalen tyckte Björkman att de hade ett psykologiskt övertag på bröderna Bryan.
"Thomas Johansson och jag slog Bryan-brorsorna i Düsseldorf och det hoppas jag att Max och jag kan ha nytta av i finalen här. Då släppte vi vinklarna och täckte mitten och linjerna i stället, och eftersom de spelar mer på kraft en känsla lyckades de inte hitta ytorna att slå igenom oss. Vi ska också försöka slå många raka returer mot dem. Max och jag har varit i två finaler i år och vunnit båda. det ser jag som ett gott omen...", skrev Björkman i ett pressmeddelande i fredags.
Han fick rätt. Trots att Mike och Bob Bryan vann de två tidigare mötena i år med Björkman och Mirnyj.

Mer läsning

Annons