Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bois tuffing sågar medspelare och motståndare

/

Med tre omgångar kvar av allsvenskan är Landskrona Bois – som vanligt – indraget i bottenstriden.
Då sågar tuffingen Anders Friberg såväl medspelare som motståndare.
–  Otroligt att Gefle lyckats ta så många poäng med den jävla grisfotbollen, säger Bois-försvararen till TT.

Annons
Är du fotbollsexpert och redan nu ska tippa tabellen inför nästa års allsvenska? Då får du inte ens pengarna tillbaka om du sätter Landskrona på elfte plats. Tuffe försvararen Anders Friberg, 30, gör sin fjärde säsong hos skåningarna och så här ser tabellplaceringarna ut de senaste tre åren: 111111. Poängskörden för nytt kontrakt har varit: 303230.
Med tre omgångar kvar ligger de svartvita där igen på elfte plats med 27 poäng och sprattlar desperat för att behålla huvudet över kvalstrecket. Nedanför hugger Gefle med förhoppning om att ta in de två poäng som skiljer lagen.
 Otroligt att Gefle lyckats ta så många poäng med den jävla grisfotbollen. Men de har väl gjort vad de kunnat efter sina resurser, säger Friberg som dock tror att nykomlingen inte kommer kunna rubba Landskrona.

Skakar på huvudet
Men Friberg skakar även på huvudet över sitt eget lags säsong.
 Vi har fått nyförvärven sent och inte lyckats spela ihop laget som vi velat. Sen har vi även haft otur med skador och avstängningar.
Bois har haft anmärkningsvärt svårt att göra mål och har endast svarat för 23 mål på lika många matcher. Bara Gefle och redan nedflyttningsklara Assyriska har gjort färre. Anfallsduon Kevin Amuneke och Jörgen Pettersson har exempelvis inte gjort mer än fem mål var.
 Mats Jingblad har haft en tunn trupp att jobba med så det finns inte mycket att säga. Nu är det sex poäng som gäller i de två närmaste matcherna så fixar vi ändå kontraktet, vi har ju faktiskt saken i egna händer, säger Anders Friberg, vars Landskrona möter Häcken hemma på måndag innan säsongen avslutas mot Sundsvall och IFK Göteborg.
Gefle möter i sin tur, och ordning, Helsingborg, Malmö och Assyriska.
Anders Friberg har spelat samtliga matcher utom en den här säsongen. Till bortamötet med Assyriska var han avstängd. Han tycker att Bois ju längre säsongen har lidit lyckats svetsa samman laget.

Mer rutin
 Genom bland andra Jörgen Pettersson och Kalle Corneliusson har vi fått mer rutin och det har betytt mycket. Tidigare har Landskrona mest haft en massa unga spelare som kommit upp från U-laget, klackat runt lite och trott att det funkat. Då har man varit helt fel ute, säger Friberg som även tyckte att han såg de dragen i Alexander Farnerud före proffsflykten till Frankrike.
 Farnerud gjorde ju ett riktigt starkt första år, men andra året var han sämre och han började sväva ut.
Efter säsongen går Fribergs kontrakt ut och redan nu jobbar han på en ny lösning.
 Jag förhandlar lite löst med Landskrona men jag kan även tänka mig andra klubbar. Jag borde ha ett bra utgångsläge eftersom jag nästan spelat varenda match den här säsongen och inte varit skadad på 15 år.

Mer läsning

Annons