Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs Com Orion vinnare i DD

Positionen utvändigt ledaren kallas, oftast med rätta, på travslang för "dödens". Att harva på där ute i ingenmansland tär ofta hårt på psyket vilket är en viktig faktor även inom denna sportdisciplin.
Men om detta brydde sig gårdagens DD-vinnare på Bergsåkerstravet föga.

Annons
I den första Dagens Dubbel-avdelningen var det Bollnäshästen Com Orion som krossade sin motståndare efter att skickats fram som första häst i andraspår 1200 meter före mål. Och i DD-2 uppfyllde Hot Tub hemmapublikens högt ställda förväntningar genom att ha stor uppvisning från den annars så förhatliga
positionen.
Thomas Lönns högättade Com Orion tillhörde årgångstoppen både som tre- och fyraåring och var då liksom nu lite ojämn i sina prestationer.
Ja, han har problem med sina framknän till och från, förklarade hälsingetränaren i segerintervjun. Men när han som nu fungerar fullt ut så är det en riktigt bra häst. Vad det gäller kuskinsatsen, fortsatte Lönn, så var jag riktigt nöjd med den också. Kunde inte tillåta ledaren (Disco Ås) bestämma för länge så det blev ett tidigt initiativ. Och det fungerade, avslutade Thomas Lönn förnöjsamt.
Framgångarna för Alnö-hingsten Hot Tub tog ny fart efter den snöpliga upploppsgaloppen förra veckan. Under uppvärmningsvarven sprang femåringen mest och busade men visade i allvarets stund att han vet vad som gäller. Trots en strulig inledning med galopperande konkurrenter på båda sidor så blev det en förvånansvärt snabb avgång och delägaren/tränaren Marcus Öhman styrde sansat fram sin ögonsten som förstahäst i andraspår. Och väl där gav inte Hot Tub någon pardon. Efter att ha travat sista 800 i 13-fart så var de övriga totalt chanslösa i avgörandets stund. Den enda som såg oberörd ut var segerherren själv.
Med den inställning och grundfysik denna häst har, plus sin allt mer ökande rutin, så ser framtiden riktigt ljus ut för "Badkaret".
Ulf Eriksson har haft det lite tungt som kusk en tid men blixtrade till med en dubbelseger. Först jobbade han in Öviksstoet Shania i inledningsdrabbningen till 22 i odds (underbetyg till spelarna där) och sedan agerade Uffe stor V5-sållare när Tomas Kårvalls Col McLaine överraskande enkelt plockade ner jättefavoriten Jademack Ås den första streckspelsavdelningen.

Mer läsning

Annons