Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett galet dygn för Hampus Nordberg

/

Helsingborg – Söderhamn – Arlanda – Paris – Argentan.
Två matcher inom loppet av 24 timmar.
Här är Hampus Nordbergs smått galna dygn.
– Det är inte att leka med, säger han.

Annons

Det är snabba ryck inte bara i pingishagen för den förre Hasselspelaren Hampus Nordberg. På väg till Suifs bortamatch mot Rekord kom telefonsamtalet som kastade allting över ända.

Nordberg fick veta att mindre än 24 timmar efter matchens slut i Helsingborg ska han spela med Boulogne i franska Pro B mot Bayard Argetan, två timmars bilresa från Paris.

– Det hade inte varit någon fara om jag bara haft med mig passet. Då hade jag tagit flyget från Köpenhamn. Men jag kollade alla utvägar och det fanns ingen tid till att göra ett provisoriskt pass, säger Nordberg.

Suif vann matchen på måndagskvällen. Men efteråt fanns det inget annat för honom än att följa med laget de 80 milen tillbaka till Söderhamn igen.

– Jag försökte sova lite i bussen och fick kanske två, tre timmar. Vi var hemma sex på morgonen och sen blev det en stund efter det också. Men man när inte helt pigg, säger Nordberg.

När Sporten når honom på telefon under tisdagen sitter han på ett tåg på väg till Arlanda. Klockan fyra på eftermiddagen landar flyget i Paris.

– Klubbens president hämtar mig och om allt går bra är jag framme cirka 40 minuter före match.

Kommer du att vara redo då?

– Tröttheten är inte några problem. Det finns värre saker. Problemet är väl att jag måste försöka röra på mig så mycket som möjligt så att man inte säckar i hop i benen. Men jag ser verkligen fram emot att spela och motivationen kommer inte vara några problem.

På onsdag morgon reser han hem till Sverige igen.

– Det här dygnet blir något att komma i håg.

Nordberg har haft en del skadeproblem med en handled den senaste tiden, men fick ett skönt bevis mot Rekord att han är på bättringsvägen.

– Det är inga bakslag i dag heller så det är positivt, säger han.

Mer läsning

Annons