Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordberg: "Tränade som ett djur den sommaren"

/

Han kom till Suif som oprövad 20-åring.
Nu är Hampus Nordberg veteranen i laget – och klar för sin nionde säsong i klubben.
– Jag vill tillbaka till finalspelet, säger Luckstasonen om den fortsatta satsningen med Söderhamn.

Annons

Året var 2007. En nervös och oprövad Hampus Nordberg skrev på för Söderhamns UIF.

Han kom från pingisgymnasiet i Köping och spel med superettanlaget Stratos/Enköping, men medelpadingen och Luckstasonen har Hassels IF som moderklubb.

I dag, åtta år senare, har han precis förnyat sitt kontrakt med Suif för ytterligare en säsong. Den nionde i ordningen. Rutinen har byggts på med åren men Nordberg minns klart och tydligt känslan när han värvades till klubben.

– Det var väldigt stort för mig. Eftersom jag hade varit i Söderhamn när jag var yngre och tränat så hade jag alltid velat komma till Söderhamn. Så när det blev klart var jag väldigt nöjd och stolt och jag tränade som ett djur den sommaren för jag ville göra bra i från mig, säger Nordberg.

Där och då hade han däremot inga planer på att bli så bofast i Hälsingland som han har blivit.

– Det är sjukt långt tid, faktiskt. Jag hade ingen tanke på att bli kvar så här länge, det måste jag säga. Det är på två sätt det där. Man drömmer alltid om att bli utlandsproffs, men jag kom som ett ganska osäkert kort till Suif och siktade bara på att etablera mig.

Med åren har du utvecklats till en riktig veteran i Suif?

– Jag känner mig inte så, men sjukt nog så är man det nu. Det får man ta och erkänna, nio säsonger är en väldigt lång tid.

När det var dags för ytterligare en förlängning med Suif var det heller ingen tvekan om att sätta signaturen på kontraktet. Några andra konkreta bud fanns inte ta ställning till.

Nu ser Hampus Nordberg fram emot kommande säsong och han hoppas att laget åter igen kan nå SM-finalen. I år blev det respass i semifinalen mot Halmstad.

– Förhoppningsvis så blir vi bättre, oavsett om det blir samma lag eller om det kommer in någon ny. Jag vill tillbaka till finalspelet, det var väldigt tråkigt att inte få spela final den här säsongen.

Läget på truppfronten ser positivt ut för Suif. Allting pekar på att både Anthony Tran och Viktor Brodd blir kvar i klubben, även om inga kontrakt är påskrivna. Dessutom siktar Suif-ordföranden Gunnar Skoglund på att kontraktera Anders Eriksson, som kastades in i hetluften i kvartsfinalen mot Spårvägen. En debut som slutade med succé.

– Vi har varit dåliga på att ha fjärdespelarna kontrakterade, dom har ofta gått på pingisgymnasiet och hängt med på det sättet. Men i år vill vi på ett eller annat sätt även kontraktera Anders Eriksson, säger Gunnar Skoglund.

Mer läsning

Annons