Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borg behåller sina Wimbledonpokaler

Björn Borg kommer inte att auktionera bort sin Wimbledonpokaler.
På måndagen meddelade den förre tennisstjärnan att han ändrat sitt beslut att sälja sina fem Wimbledonpokaler och två racketar på auktion.

Annons
"Efter mycket övervägande och resonerande har jag beslutat att jag aldrig kommer att sälja mina Wimbledonpokaler och racketar och jag har dragit tillbaka försäljningen", säger Borg i ett pressmeddelande.
"Jag inser nu hur nära knutna de är till min succé som vinnare i Wimbledon 1976-80 och denna insikt har gjort att jag har omprövat mitt tidigare beslut att sälja dem".
Pokalerna och racketarna väntades inbringa upp till 300 000 pund, omkring fyra miljoner kronor, vid auktionshuset Bonhams auktion av sportföremål den 21 juni.
Spelbolaget Unibet var beredd att köpa loss pokalerna före auktionen och den amerikanska tennisstjärnan Andre Agassi uttryckte intresse att köpa pokalerna.
Det har spekulerats om anledningen till att Björn Borg ville sälja sina pokaler, sedan han på Bonhams hemsida sade att "han måste trygga ekonomin på sikt för dem som står mig nära".
Han har senare förnekat att det skulle ha varit ekonomiska skäl bakom tankarna på en auktionsförsäljning.
Björn Borg drog sig tillbaka från tennisen 1984 vid 26 års ålder och började ägna sig åt affärsverksamhet. Björn Borg Design Group gick i konkurs 1989. Modeartiklar säljs dock i hans namn fortfarande. Varumärkesbolaget WBM har licensrätten för Björn Borg. Hans namn är värderat till minst 100 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons