Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borssén siktar högt i slalom

/

Bäst av svenskorna i premiären. Bäst även på söndag i Aspen? – Jag ska åka bättre än i Levi, annars är jag inte nöjd, säger Therese Borssén.

Annons
Åttondeplatsen i Finland gjorde att hon hamnade före Anja Pärson och de andra svenskorna. Det var också en försmak av vad som kan komma under säsongen. För efter genombrottet i VM 2005 så tog hon ytterligare ett kliv i karriären under säsongen 2005–2006. Främsta bevisen för det kom genom pallplatsen (trea) i Maribor samt åttondeplatsen i OS i Turin.
Att hon även kan lyckas i helgens tävlingar talar tidigare resultat för. Förra året slutade hon sexa i just Aspens slalomtävling, säsongen dessförinnan sjua.
– Det är ett kul ställe att åka i och skön atmosfär. Sedan gillar jag backen, det är lagom lutning och den passar mig bra.
Med lite distans, hur pass nöjd är du med resultatet i premiären?
– Jag är ändå inte supernöjd, det blir ju så när man tappar placeringar i andra åket. Jag tog det alldeles för lugnt. Men jag vet att det jag kan räcker långt. Jag ska åka några placeringar bättre här än i Levi – annars är jag inte nöjd.
Borssén finns inte med i lördagens storslalomtävling där det svenska laget i stället består av följande åkare: Frida Hansdotter, Jessica Lindell Vikarby, Anna Ottosson, Maria Pietilä-Holmner och Anja Pärson. Noterbart är att vinnaren från förra årets storslalomtävling i Aspen – spanjorskan Maria José Rienda Contreras – inte finns med på lördag. Hon skadade knäet på träning i USA och missar inte bara helgens tävlingar utan även VM i Åre.

Mer läsning

Annons