Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bortglömd Söderström: "Konstigt"

Nu tränar Fredrik Söderström, 35, på svensk mark igen. Då delar han ut en passning – till förbundskaptenen Lars Lagerbäck. – Det kändes konstigt att jag inte blev kontaktad igen, säger han till TT.

Annons
Bara en spelare på Hammarbys träning spelar utan benskydd och det är han som spelar hårdast av alla.
Hammarbytränaren Tony Gustavsson, som spelade tillsammans med Fredrik Söderström i Brage, kallar den gråhårige jordfräsen för \"gnuggare\".
Fredrik Söderström tillhör Lanzarote i den spanska andraligan. Den här veckan provtränar han med allsvenska Hammarby.
 Jag vet inte om det är rätt benämning. Jag ser det mest som sommarträning, sedan får vi se var det slutar, säger han.
 Skulle det vara så att en övergång blir aktuell har jag en klausul i mitt kontrakt som gör att jag kan bli löst redan nu, trots att jag har två år kvar.
Spelade under Mourinho
Söderström är något av en svensk doldis, trots att han bland annat spelade i Porto under succétränaren José Mourinho och fortfarande är kompis med portugisiske superstjärnan Deco, nu i Barcelona.
 Jag gjorde ju bara sex landskamper och fick mest spela mot blåbärsnationer. Fråga mig inte varför jag inte hörde något mer från förbundskaptenerna. Det kändes faktiskt konstigt.
I Porto fick svensken stort förtroende under Mourinhos ledning.
 Han gav mig verkligen chansen och jag fick en bra kontakt med honom. Han är en riktigt bra tränare. Sedan är han en showman som gillar att ge en bild utåt och en helt annan inåt. I själva verket är han ingen hårding.
TT: Mourinho ryktas vara på väg till Inter. Skulle han passa Zlatan Ibrahimovic och kompani?
 Absolut. Det är en mycket bra tränare som ger en feedback hela tiden, han läser av motståndet noga.
Pratar åtta språk
TT: Du har varit proffs i bland annat Portugal, Belgien och Spanien vilka språk pratar du flytande?
 Jag pratar så klart svenska, sedan kommer norskan och danskan med på köpet. Sedan snackar jag portugisiska, spanska, tyska, franska och engelska. Det är bra för framtiden och jag har många viktiga kontakter. Tanken är kanske att bli agent en dag när jag slutar, men jämfört med Henke Larsson är jag ju fortfarande bara en junior (skratt).
TT: Blir det spel i Hammarby i höst?
 Vi får se. Jag saknar stämningen på läktarna och är van att spela större matcher än vad jag gör med Lanzarote. Jag har haft väldigt många chanser att flytta hem genom åren, men det är kanske först nu det verkligen blir av.

Mer läsning

Annons