Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra sits för Ljungberg

Han är tillbaka efter flera veckors skada. Han har vunnit FA-cupen tre gånger. Han sitter i förhandlingar med Arsenal om ett nytt kontrakt. Fredrik Ljungberg har det ganska bra just nu.

Annons
 Just nu är det skönt att var igång igen, och det känns verkligen bra att vara hemma i Sverige igen, säger Fredrik Ljungberg inför lördagens VM-kval mot Malta på Ullevi i Göteborg.
I våras drabbades han av svåra smärtor i ljumskarna. Det blev många och långa läkarundersökningar utan att man kunde finna orsaken till de mystiska smärtorna. Till slut undersöktes lymfkörtlarna och man upptäckte att flera av dem var inflammerade. Senare visade det sig att det rörde sig om blyförgiftning troligen orsakade av Ljungbergs tatueringar.
 Så nu blir det inte några fler tatueringar.
Upptäckten ledde till operation och fyra veckors uppehåll från fotbollen innan det var dags för ett inhopp mot Birmingham i sista ligaomgången.
Viktigast var dock att han kunde ställa upp mot Manchester United i den prestigefyllda FA-cupfinalen. En final som Arsenal till slut kunde vinna på straffar.
 Det var stort att få vinna FA-cupen för tredje gången. Det är viktigt för ett lag som Arsenal att vinna något stort under säsongen.
 FA-cupen var vår sista chans och det känns skönt att det var mot just United.

Inga smärtor
Inför VM-kvalet mot Malta säger han att smärtorna är helt borta.
 Det smärtade och var svullet direkt efter operationen, men nu är det helt okej.
Det är inte bara VM-kvalet som finns i Ljungbergs tankar. Just nu förhandlar han med Arsenal om en förlängning av sitt kontrakt med klubben. Helst vill han att det ska vara färdigförhandlat redan i sommar.
 Jag vill att det ska vara klart tills vi börjar med uppbyggnadsträningen i mitten av juli. Jag vill inte gå och tänka på det hela tiden.
Såväl Arsenal som Fredrik Ljungberg har sagt att de är nöjda med varandras samarbete och att båda parter vill komma till ett avtal och att det bara är detaljer som återstår. Det är inte så mycket om vad som ska stå i Ljungbergs eget kontrakt, såsom lönesummans storlek, kontraktets längd eller dylikt.
 Det handlar lika mycket om hur mycket klubben är beredd att satsa på att vinna titlar i framtiden.
 Min dröm är att få vinna Champions League någon gång i min karriär, och då vill jag veta att även klubben har sådana drömmar.
Fredrik Ljungberg har tidigare uttryckt viss kritik mot att Arsenal släppte spelare som Ray Parlour och Kanu utan att fylla på med erfarna spelare.
 Man kan inte räkna med att en 17-årig kille ska kunna gå in i laget och spela över 30 matcher per säsong och prestera hundra hela tiden.
 Det har visat sig att ska man vinna exempelvis Champions League måste man ha två kompletta lag.

Varningens finger
Liksom Zlatan Ibrahimovic drömmer Ljungberg om att får vinna ett VM med det svenska landslaget, men höjer ett varningens finger.
 Vi har inte kvalificerat oss dit ännu.
 Vi har varit i åttondelsfinal i VM och kvartsfinal i EM och steget att därifrån ta sig vidare är stort.
 Men, självklart drömmer man.
Men nu gäller det i första hand kvalet mot Malta ett lag som Sverige aldrig tidigare har förlorat mot. Någon underskattning tror dock inte Ljungberg på.
 Det gäller att köra på och vara professionell. Vi har också blivit bättre på att spela mot svagare nationer.
 Vi har lärt oss att ta vara på de chanser som bjuds.

Mer läsning

Annons