Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brink nära pallen — trots att han höll igen

Jan Brink och Björsells Briar var fyra tiondelar från tredjeplatsen när världscupen i dressyr inleddes med Grand Prix på torsdagen.
—  Jag satsade inte fullt ut. Det är ju trots allt i lördagens kür det gäller och då ska vi ha lite extra energi kvar, säger Brink, som blev femma.

Annons
Med Grand Prix avklarad börjar uppladdningen inför küren där världscupen avgörs. Och arenan i Las Vegas har gett alla ryttarna ett nytt huvudbry. Banan är nämligen 80 centimeter för kort.
 Det är lika för alla och ingenting ryttarna gjort någon affär av, säger Brink. Det är en fantastisk tävlingsplats i övrigt.
Men alla ryttarna har sitt kürprogram minutiöst inplanerade till musiken och under fredagen kommer det att funderas och filas på alla håll för att få rörelser och musik att passa ihop på den mindre banan.
 Man vill ju rida framåt i programmet och inte sitta och bromsa, förklarar Brink. Men i det här läget kan det bli nödvändigt att hålla igen i vissa rörelser.

Gör tvärtom
Jan Brink rider till musik av Simon & Garfunkel, ett program som brukar vinna publikens förtjusning. Och publiken i Las Vegas har hittills varit av det mer ljudliga och entusiastiska slaget. När hörde man senast över 8 000 personer jubla och applådera till en piaff i slow motion. Det hände när Gunther Seidls ritt med Aragon kördes i repris på jumbotronen.
Målet för Brink i Las Vegas är att komma bland de tre bästa. En del i planen att nå dit var att inte satsa hundra procent i torsdagens klass.
 Jag ville inte spänna bågen för högt när det faktiskt inte är den här klassen som är avgörande. Hittills i kvalen fram till finalen har jag satsat stort på Grand Prix och tappat lite i kürprogrammen. Nu ska vi förhoppningsvis göra tvärtom.
Medan Brink funderar på kürprogrammet under fredagen får Briar ta det lilla lugna. Det blir en lättare träningsrunda för att hålla musklerna mjuka men inget hårt arbete.

Imponerad av Briar
Björsells Briar har haft en mycket bra säsong hittills och varit otroligt jämn. Till och med Brink själv är imponerad.
 Han varit bland de tre bästa i alla kvalen, mycket bra insats, berömmer han.
Segrade i torsdagens klass gjorde inte storfavoriten Anky van Grunsven utan hennes landsman Edward Gal, före van Grunsven och amerikanskan Debbie McDonald.

Mer läsning

Annons