Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottare från Sundsvall uttagen till ungdoms-EM: "Nu måste jag sätta ett nytt mål"

/

Hon vann SM-guld och brottade till sig en landslagsuttagning. Nu väntar nya utmaningar för Sundsvallsbrottaren Tindra Sjöberg som kommer att representera Sverige i ungdoms-EM.

Annons

Tindra Sjöberg fick under fredagen beskedet som hon hoppades på när hon blev uttagen till landslaget för att tävla i ungdoms-EM i Stockholm 19–22 juni. För 16-åringen från Bergeforsen är det ett stort steg, men hon möter hårt motstånd och just nu är det inte en pallplats som är det främsta målet.

– Mitt mål har varit att komma med till EM så länge, så nu måste jag sätta ett nytt mål. Jag vill vinna några matcher och det är klart att en pallplats alltid är vad jag hoppas på, säger Tindra Sjöberg.

– Men det kanske inte är målet nu, utan det är något jag siktar på nästa år.

Sedan landslagsuttagningen och SM-guldet i början av året har hon hunnit representera landslaget flera gånger. Tindra Sjöbergs första tävling med landslaget skedde på Klippan Lady Open och var något av ett misslyckande enligt henne själv.

– Det gick inte jättebra. Jag vann en match och förlorade två, säger hon.

Tindra Sjöberg har också deltagit i två stycken Grand Prix-tävlingar, där hon krigade till sig två fina placeringar. Hon slutade trea på en tävling i Rumänien och i Dormagen, Tyskland förlorade hon i finalen mot Khanum Velieva från Ryssland.

Vilket motstånd som väntar Tindra Sjöberg i 65-kilosklassen på europeiska mästerskapen är än så länge oklart.

– Det är många duktiga som är med. Det första som händer är att vi alla kommer dit på invägning och kollar så att alla klarar vikten. Så lottningen om vilka man möter sker först på plats, säger hon.

Mer läsning

Annons