Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cayeux överraskade i Masters

Marc Cayeux från Zimbabwe leder överraskande Scandinavian Masters efter första dagens spel.
Bäste svensk är Robert Karlsson på delad tredje plats.
—  Bäste svensk spelar ingen roll. Det var viktigare att spelet fungerade bra, sade Karlsson.

Annons
Det stora frågetecknet inför första dagens spel på Kungsängen var banan. För att överhuvudtaget kunna spela kortades banan med 350 meter. Arrangörerna slapp också regn under torsdagen, i stället sken solen och hjälpte till att torka den blöta banan. Spelarna hade ingen kritik mot banan att komma med.
 Det blev inte mer svårspelat av allt regn, mer tvärtom. Bollarna studsade knappt på fairway, sade bäste svensken Robert Karlsson som ligger delad trea med sex slag under par, två från täten.
Karlsson, 35, är en av de svenska veteranerna på Europatouren och gör sin 15:e tävling som proffs i Scandinavian Masters. Karlsson har fem segrar på sin meritlista, men kom till Kungsängen utan att ha klarat kvalgränsen i de senaste fem tävlingarna.
 Det har varit tungt ett tag, därför tog jag lite ledigt. Men jag tycker fortfarande det är roligt att spela och att jag ska kunna utveckla mig ännu mer. Jag är faktiskt lite sugen på att prova några tävlingar i USA under hösten, sade Karlsson.
Ledande Marc Cayeux var helt otippad innan första utslag. Han är född i England men har bott i Zimbabwe sedan han var ett år. Sin golfkarriär inledde han som 15-åring.
 Jag fick chansen att spela golf tack vare ett juniorprogram som Nick Price sponsrade. Numera hjälper jag mina föräldrar hemma i Zimbabwe med pengar så det är klart att jag känner press på mig att lyckas, sade Cayeux.
Cayeux inledde med birdies på första och tredje hålet, fortsatte med en eagle på femte och spelade sedan utan en enda bogey.

Svenska överraskningar
Det var inte bara Robert Karlsson av svenskarna som spelade bra. Pelle Edberg, 26, ligger fem slag under par efter första dagen.
 Spelmässigt var det en riktigt bra runda. Jag har tränat hårt de senaste två veckorna och ändrat en del i svingen. Just nu fungerar mitt spel och det gäller att tro på det man gör, säger Edberg som spelar för första gången på Kungsängen.
Även Henrik Nyström kom runt på fem under par, precis som Per-Ulrik Johansson. Nyström har flera tunga tävlingar bakom sig.
 Det påminner alla mig om. Men faktum är att jag inte spelat så dåligt, felet är att jag inte tagit vara på de chanser jag haft. Så jag hade detta lite på känn, sade Nyström

Fasth blandade rejält
Niclas Fasth hade mångas blickar på sig efter förra veckans seger. Fasth blandade och gav i sitt spel. Noterade tre över par på ett hål men han ligger ändå två under par tack vare sju birdies. Fasth spelade tillsammans med världsjuan och förhandsfavoriten Adam Scott. Australiern var lite försiktig i sitt spel och noterade ett under par.

Mer läsning

Annons