Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen för Turin-OS sparkad

Annons
Turin-OS brottas med stora problem. På tisdagen kom beskedet att Paolo Rota, högste administrative chef för vinterspelen 2006, sparkas när mindre än ett år återstår till spelen.
"Vi har bett vår vd att lämna in sin avskedsansökan för att göra det möjligt att lösa de organisatoriska problem som har karaktäriserat de senaste månadernas arbete", skriver organisationskommittén Toroc i ett pressmeddelande.
Enligt Toroc har Rota försökt bli av med sin närmaste medarbetare Marcello Pochettino. Torocs ordförande Valentino Castellani och den italienske idrottsministern och IOK-medlemmen Mario Pescante har utsett Cesare Vaciago till ny vd och Luciano Barra till ny vice vd för OS i Turin den 1026 februari nästa år.
 Beslutet har tagits på grund av meningsskiljaktigheter i organisationen de senaste månaderna, vilket har skapat en situation med allvarliga svårigheter och det är vår plikt att hitta en snabb lösning, sade Castellani.
Vaciago har chefserfarenhet från både näringsliv och offentliga sektorn i Italien, medan Barra är ledamot i Italiens olympiska kommitté och har varit generalsekreterare i Italiens friidrottsförbund. Han satt också med i koordinationskommittén i Aten-OS.
Toroc har brottas med att fylla ett mångmiljonbortfall i budgeten sedan förväntade sponsorkontrakt inte gått i lås. Förra månaden lovade dock den italienska regeringen att den skulle fylla lyckorna.

Mer läsning

Annons