Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chelsea kontrar mot Uefa

Annons
Chelsea kontrar kraftfullt på Europeiska fotbollsförbundets (Uefa) anklagelser om att klubben och dess manager José Mourinho gett fotbollen dåligt rykte för påhoppen på den svenske domaren Anders Frisk i samband med Champions League-mötet mellan Chelsea och Barcelona i Barcelona.
Uefa utreder affären och dess disciplinkommitté ska behandla ärendet den 31 mars.
I ett pressmeddelande går Chelseas vd Peter Kenyon till kontraattack mot Uefa.
"Chelsea är både förvånat och besviket att åtminstone en tjänsteman i Uefa har gjort en aldrig skådad attack mot klubben och förbisett att Chelsea har samarbetat fullt ut angående anklagelserna mot klubben...Olyckligtvis finns det personer i Uefa som ignorerar deras eget rykte som en rättvis och korrekt organisation", skriver Kenyon.
I måndags beslutade Uefa att starta en utredning av den affär som ledde till att Anders Frisk hotades och bestämde sig för att sluta sin domarkarriär. Uefa anklagade Mourinho, assisterande tränaren Steve Clarke och den säkerhetsansvarige Les Miles för att ha farit med osanning då de anklagade Frisk för att ha pratat med Barcelonas tränare Frank Rijkaard i domarrummet i pausen i Champions Leaguemötet i Barcelona. Ärendet ska tas upp på ett möte med Uefas disciplinära kommitté den 31 mars.

Mer läsning

Annons