Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chelsea nära titeln

Chelsea ser ut att vinna den engelska ligan i fotboll för första gången på 50 år. Efter lördagens 3—1-seger mot Fulham krävs bara att Arsenal tappar poäng i måndagens derby mot Tottenham.
—  Men jag vill inte vinna ligan på måndag. Jag hoppas att Arsenal kan slå Tottenham och jag vill att mina spelare ha samma mentalitet, säger Chelsea coach José Mourinho.

Annons
Mourinho vill inte att hans spelare ska ta ut någonting i förskott. Om hans lag behöver seger mot Bolton nästa helg vill Mourinho att hans spelare ska vara mentalt förberedda.
De var inte i full form fysiskt i lördagens Londonderby mot Fulham. Det stod 11 efter första halvlek och Mourinho var inte nöjd.
 I halvtid var jag tvungen att se verkligheten som den var. Vi spelade inte som vi brukar göra och vi var inte i fysiskt skick att göra det heller, sade Mourinho.
Han skickade in Arjen Robben som vänsterytter och tog ut den lårskadade målskytten Joe Cole.
 Jag chansade med att sätta Damien Duff som vänsterback och fick en väldigt offensiv sida.

Robben tillbaka
Det var Duff och Robben som från vänsterkanten låg bakom Frank Lampards 21-mål efter en dryg timmes spel. Robben gjorde sin första match för Chelsea på flera månader och visade att han redan i full form efter sin skada.
 Jag tror att vi hade förlorat matchen utan honom. Han var vass och gjorde så det blev ett annat tempo i matchen, en annan intensitet, förklarade Mourinho.
Islänningen Eidur Gudjohnsen fastställde slutresultatet 31 i matchens slutskede.
 Jag kan förstå att känslorna svallade efter slutsignalen och då vi gjorde mål. Spelarna var fantastiska...det har kämpat hela säsongen. Nu vet de att det bara behövs en seger till för att saken sak vara klar, sade Mourinho.
Segern innebär att Arsenal måste vinna sitt derby mot Tottenham på måndag för att fortfarande ha kvar chansen att försvara ligatiteln. Men även om det blir seger mot Tottenham ser det svårt ut för Arsene Wengers lag, som saknar skadade stjärnor som Fredrik Ljungberg och Thierry Henry.
Chelsea har efter lördagens seger ett försprång på 14 poäng. Arsenal måste alltså vinna samtliga kvarvarande fem matcher, samtidigt som Chelsea ska förlora de fyra matcher som Mourinhos lag har kvar att spela.

Mål av Mathias
I bottenstriden av Premier League ordnade inhopparen Mathias Svensson tre oerhört viktiga poäng åt Norwich. Svensken gjorde matchens enda mål mot Charlton i den 88:e minuten då Svensson fick träff med en högervolley från straffområdeslinjen. Namnen Mattias Jonson spelade från start, men byttes ut efter 63 minuter.
Även Crystal Palace tog en viktig seger i bottenstriden. Andy Johnsons 20:e mål för säsongen räckte för seger mot Champions League-semifinalisten Liverpool.
Palace har 30 poäng efter 35 matcher och är just nu på rätt sida nedflyttningsstrecket. Norwich har också 30 poäng efter 35 matcher, men sämre åtta måls sämre målskillnad.
På fel sida strecket finns också West Bromwich, som på lördagen föll mot 04 mot Middlesbrough. Bromwich har 29 poäng efter 34 matcher. Ny jumbo är Southampton, som på söndagen möter ärkerivalen Portsmouth på bortaplan.
I övrigt fick skadade Olof Mellberg se sitt Aston Villa spela 11 mot Bolton, och tabellfyran Everton nådde samma resultat hemma mot Birmingham. Mötet mellan Blackburn och Manchester City slutade mållöst.

Mer läsning

Annons