Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Chippen" eller "Alex" till höger?

Ska Niclas Alexandersson eller Christian Wilhelmsson spela på mittfältet mot Bulgarien? Holistiskt hållbar högertrafik eller fantasifull fintrik fartfotboll? —  Nu när det är hemmaplan tror jag det blir \"Chippen\", säger \"Alex\".

Annons
Det var Alexandersson som startade i 30-segern i Sofia i mars, och på träningarna inför lördagens match har \"Alex\" oftare än \"Chippen\" spelat i samma västfärg som de andra tippade startspelarna: Tobias Linderoth, Kim Källström och Fredrik Ljungberg.
 Men jag tycker det har varit rätt svårt att dra några slutsatser av träningarna, säger Alexandersson om västbytena, och får medhåll av Wilhelmsson:
 Vi brukar vara lika förvirrade som ni i media.

\"Alex\" tror på \"Chippen\"
Veteranen från IFK Göteborg tippar ändå att kantplatserna går till Ljungberg och Wilhelmsson.
 Jag tycker att både \"Chippen\" och Fredrik gjort det oerhört bra, och jag tycker inte det är något snack om att de är starkare aspiranter till platserna. Är de friska så tyder mycket på att de spelar. Men jag är beredd om jag får chansen, säger Alexandersson.
Varför tror du att du fick starta i bortamötet med Bulgarien?
 Jag har väl lite mer naturligt defensiva drag än vad \"Chippen\" har, han är ju oerhört skicklig offensivt. Och i bortamatchen så var inledningen av matchen viktig, vi ville försäkra oss om att vi inte åkte på något baklängesmål.
 Nu är det hemmamatch, men det är klart att det ändå kan vara viktigt att få en balans på mittfältet. Fredrik brukar ju vara väldigt offensiv på sin kant.
En annan faktor är var Hristo Stoijkov väljer att placera Martin Petrov. Finns vänsterbreddaren kvar på sin kant kan Alexander Östlund behöva mer defensiv assistans, men om Petrov tar avstängde Dimitar Berbatovs plats i anfallet är behovet av snart 34-årige Alexanderssons rutin inte lika stort.
 Som jag ser det är Martin Petrov deras bästa spelare, säger Alexandersson.

Tror på tuff match
Trots 140 på Bulgarien i de fyra senaste landskamperna tror varken \"Alex\" eller \"Chippen\" på någon lätt match på Råsunda på lördag.
 Det har varit tuffare matcher än vad siffrorna visar, det har varit jämnt i inledningen av matcher. Och får man ett mål emot sig i början av kan det bli en helt annorlunda matchbild, säger Alexandersson.
 Bulgarien är ett riktigt bra lag, det verkar folk ha glömt, menar \"Chippen\".
Fantasifulle fintspecialisten Wilhelmsson har lyckats bra i Anderlecht och omges hela tiden med övergångsrykten, senaste tackade den belgiska klubbens nej till ett 42-miljonersbud från Fiorentina. \"Chippen\" är mer säker på en plats i startelvan än vad Alexandersson är:
 Jag tycker att jag har utvecklats. Jag har mött de stora lagen i Champions League de senaste åren och fått mer internationell rutin i Anderlecht.
Men bli inte förvånade om det är Niclas Alexandersson som spelar i tröja nummer sju på lördag.
För balansens skull.

Mer läsning

Annons