Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crespo sköt Argentina närmare VM

Argentina är så gott som klart för fotbolls-VM i Tyskland nästa sommar.
Det såg Milanstjärnan Hernan Crespo till när han sänkte Colombia i det sydamerikanska kvalet.

Annons
Ett defensivt Colombia blev ännu mer försvarsinriktat när laget fick Fabian Vargas utvisad i 41:a minuten. Colombia lyckades med sin taktik i en dryg timme. Men i den 65:e minuten hittade Juán Roman Riquelme en fri yta bakom Colombias backlinje och kunde spela fram Crespo som inte gjorde något misstag från sex meters håll.
 Vi spelade inte så bra som vi väntade oss, men fick hjälp av Vargas utvisning, sade förbundskaptenen José Pekerman som hyllade sitt lags tålamod.
10-segern innebär att Argentina med fem matcher kvar toppar tabellen på 28 poäng. De fyra första lagen kvalar in till VM direkt och Argentina har tolv poängs marginal ned till femteplatsen som betyder play off-spel mot segraren i Oceanien.
Brasilien är tvåa på 24 poäng och närmar sig också en VM-plats men utan glans. Laget fick med sig en poäng från den svåra bortamatchen mot Uruguay sedan Emerson blivit poängräddare i 68:e minuten. En kontroversiell sådan.
 Vi hade världsmästaren mot repen. Vi kunde ha vunnit men fick nöja oss med oavgjort på grund av en domares misstag. När de får sin kvittering på det sättet gör det ännu mer ont, sade Uruguays förbundskapten Jorge Fossati som menade att Emerson var offside.
Diego Forlan hade gett Uruguay ledningen med 10 i 49:e minuten. Poängen innebar att Uruguay fortfarande är kvar på kvalplats på 16 poäng och har tre poäng upp till fyran Paraguay som besegrade Chile med 21. Ecuador är kvar på tredje plats och har 20 poäng efter 22 borta mot Peru.

Mer läsning

Annons