Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crump vann, Rickardsson mycket besviken tvåa

Jason Crump vann VM-deltävlingen i Eskilstuna. Tvåa och mycket besviken sådan slutade Tony Rickardsson som ledde finalen när den stoppades.
—  Det har varit problem, problem, problem. Det var länge sedan jag var så här besviken, sade Rickardsson efter tävlingen.

Annons
Efter en inledande nollpoängare i första heatet var Rickardsson den snabbaste föraren på Smedstadion. Banan var inte alls så hal som förarna fruktat och det var fullt möjligt att köra om i flera olika spår. Det gav Rickardsson bevis på. I sitt andra heat flög han förbi Greg Hancock och Leigh Adams på yttern. I nästföljande letande han sig förbi Hans Andersen på innerspår.
 Själva åkningen var bra. Jag var väl den som körde upp mig mest av alla, vilket jag var tvungen till eftersom jag inte vann en enda start, sade Rickardsson.
Det var inte bara Rickardsson som bjöd på omkörningar. Hela tävlingen höll mycket bra kvalitet.
Rickardsson slutade fyra i grundtävlingen och fick därmed inte chansen att välja spår först i semifinalen. Det spelade ingen roll, från ytterspår blåste han runt konkurrenterna.

Bana två i finalen
I finalen fick han välja som trea, fick bana två. Det spelade heller ingen roll i första startförsöket. Han kämpade sig upp till ledning och hade knappt ett varv kvar att köra när heatet blåstes av sedan Bjarne Pedersen vurpat i kamp med Nicki Pedersen, som uteslöts.
 Jag trodde inte att det var sant när jag såg att heatet skulle stoppas, körde vidare ytterligare en bit. Jag hade ju segern som i en liten ask. Det var bara en kurva kvar att köra, sade Rickardsson besviket efteråt.
I omstarten var Rickardsson tvåa bakom Pedersen från start men passerade honom på andra varvet. Den ledningen höll inte många meter. Ett litet res tvingade Rickardson att slå av på gasen varpå både Pedersen och Crump smet förbi.
 Jag hörde honom komma på insidan och letade fäste och fick lite för mycket fäste. Det var kanske ett litet gruskorn för mycket, marginalerna är små, förklarade Rickardsson och pressade fram ett litet leende.
Crump kunde ohotad vinna, Pedersen fick dock se sig passerad av Rickardsson igen.
 Det enda jag är nöjd med är att jag har kvar den gula ledarvästen efter tävlingen. Det är många som vill ha den men jag tänker försöka behålla den resten av säsongen, sade Rickardsson.

Behålla ledartröjan
 Förutom det positiva så tycker jag mest att tävlingen handlade om problem och det var länge sedan jag var så besviken efter en tävling. Men det gäller att glömma det snabbt och sikta vidare mot nästa GP, sade Rickardsson.
Vinnaren av Eskilstunas GP, Jason Crump, var givetvis glad efteråt och såg fram mot en ny VM-kamp med Rickardsson.
 Vi har fightats om guldet sedan 2001 och jag ser fram mot resten av denna säsongen också. Inte bara med Tony, det finns flera farliga konkurrenter, sade Crump.
Rickardssons klubbkompis i Masarna Antonio Lindbäck gick även i Eskilstuna vidare till semifinal, där han blev utslagen. Lindbäck var både nöjd och missnöjd efter tävlingen.
 Tävlingsmässigt var det väl okej, man måste komma ihåg att det är världens 16 bästa förare som är med. Men mina starter fungerade inte som jag hoppats. Dessutom måste man vara lite besviken när man inte vinner. När man tävlar vill man vinna, annars är det ingen idé att hålla på, sade Lindbäck som ligger på femte plats i VM-sammandraget.
Tävlingens tredje svensk, Andreas Jonsson, hade en nattsvart dag och tog en poäng på sina fem heat och slutade sist i tävlingen.

Mer läsning

Annons