Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curlingherrarna missar slutspel i VM

Sveriges curlingherrar missar slutspel i VM. Det stod klart sedan Schweiz vunnit över Sverige med 8—6. Sedan blev det ännu en förlust, mot Finland som vann med samma siffror.

Annons
Det hjälpte inte att det svenska laget ledde större delen av matchen mot Schweiz. Schweiz vann ändå med 86 efter en riktigt dålig svensk avslutning. Därmed rök chansen till slutspel och spel om medaljer. Någon fara för den svenska OS-statusen till nästa vinter är det dock inte. Fjolårets VM-titel i Gävle gav tillräckligt många kvalpoäng.
Sverige inledde matchen strålande med två poäng i första omgången. Schweiz kvitterade men efter ny svensk tvåa i tredje och en \"stulen\" etta i fjärde omgången ledde Sverige med 52. Och svenskarna kunde gå till halvtidspaus med 53 plus favör av sista sten i nästa omgång, ett stadigt grepp i curling.
Men sedan stagnerade det svenska spelet medan Schweiz kom mer och mer. Schweizarna var i kapp till 66 efter åtta omgångar. I nionde omgången hade Sverige en klar chans att få två poäng men svenske skippern Eric Carlsén missade sin sista utslagning och i stället fick Schweiz för första gången ledningen i matchen med 76.
I sista omgången misslyckades det svenska spelet kapitalt. Carlsén chansade för att få en poäng och nå skiljeomgång men missade med någon centimeter. 86 till Schweiz som drar vidare mot slutspelskamp medan svenskarna fick rikta in sig på förbättrade placeringar i nedre delen av serietabellen.
Det blev dock ännu en förlust natten till onsdagen svensk tid. Den sjätte av sju möjliga. Finland besegrade Sverige med 86. Efter sju av elva grundomgångar var Norge i topp med endast en förlust. Närmast följde Skottland, Tyskland och USA.

Mer läsning

Annons