Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curlinglaget fortsatt svajigt

Det rann iväg snabbt i Sveriges match mot Ryssland, som vann med hela 9–3 i curling-VM. Men svenskorna revanscherade sig och vann sedan mot Danmark med 7–5.

Annons

Segern över det regerande olympiska mästarlaget från Kanada gav curlinglandslaget stärkt självförtroende i VM. Men på måndagsmorgonen kom den tredje förlusten på fyra matcher i VM i Sapporo. Hittills obesegrade Ryssland vann med 9–3.

Senare under dagen vann lag Margaretha Sigfridsson, som tog OS-silver i fjol, över Danmark med 7–5.

I första matchen mot Ryssland ledde ryskorna med 5–1 efter fyra omgångar. Matchen mot Danmark avgjorde svenskorna i den femte omgången då man gick från 2–2 till 5–2.

"Det här var grymt skönt. Vårt viktigaste fokus för den här matchen var att få en bättre start och en annan matchöppning och det lyckades till 100 procent. Trots det lite pressade läget finns ett lugn och tålamod. Veckan är lång och håller vi i det här spelet kommer fler segrar, det är jag helt säker på", säger förbundskapten Peja Lindholm i ett pressmeddelande.

Bäst på plan enligt den officiella statistiken var lagets nya spelare, Sara McManus.

"Hon har verkligen kommit in fint i sin nya roll och tar för sig på ett bra sätt. Sara spelar på en helt ny position mot i sitt vanliga lag men hanterar det mycket bra", säger Lindholm.

Sverige ligger på åttonde plats efter fem matcher – två segrar och tre förluster.

Mer läsning

Annons