Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Emma att kliva ut ur skuggan

Två svenskor i måndagens höjdfinal?
Visst, varför inte.
Emma Green har allt som krävs för att göra Kajsa Bergqvist sällskap efter kvalet.

Annons
Kvalgränsen på lördagskvällen går vid 1,93. Ett rutinhopp för Kajsa Bergqvist, tufft men långt från omöjligt för talangen från Örgryte.
Tidigare i somras gjorde Emma Green 1,95.
Och det svenska damhöjdhoppets framtid visade så sent som för några veckor sedan att hon har de mästerskapsnerver som krävs. Emma hoppade för guldet men fick nöja sig med silver i UEM i Erfurt.
 Fysiskt sett är Emma minst lika bra som Kajsa, men man ska hoppa högt när det gäller också, säger tränaren och pojkvännen Yannick Tregaro.
Den idrottsliga potentialen såg han tidigt hos 20-åringen. Men det är först i år det verkligen hänt grejor.
Emma Green nådde finalen i inne-EM i Madrid i vintras. Där gick det inget vidare, Emma kände av en infektion och sjuknade in efter tävlingen. Därefter gick det tungt och några tankar på VM i Helsingfors då...glöm det.
 UEM var det stora målet under innesäsongen. Men i våras när det gick bra på träningarna och det fanns mer i kroppen än tidigare, tänkte jag på VM och att det fanns en chans att komma dit.
1,95-hoppet i Borås i juni och saken var klar.
Yannick Tregaro ser en naturlig utveckling, men påpekar också att Green växt mycket mentalt.
Emma håller delvis med:
 Jag har blivit mycket tuffare mentalt och tuffare på träningarna och det gör att jag också blir fysiskt och tekniskt bättre. Jag kan inte säga att det är den ena eller andra faktorn som varit avgörande. Det är en kombination.
Det hon saknar är förstås erfarenheten från ett riktigt stort mästerskap.
 Rutinerna är i mycket desamma som vid andra mästerskap, men det är klart att det här är det största jag varit med. Men man kan inte vara någon annan än sig själv. Det som blir, det blir. Sedan får vi se hur långt det räcker. Det är bara att försöka ta varje höjd, säger hon.

Mer läsning

Annons