Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dammig myggjakt på Nolbybanan

/

250 åkare. Sex tävlingsdagar. Och upp till 30 heat för de mest flitiga. Myggjakten blev som vanligt ett inferno av bensinångor, damm, lera och crosshojar.

Annons
Tre tolvåriga Njurundagrabbar.
I går eftermiddag stod de i topp på prispallen i Myggjakten i motocross.
Eller ja, alla tre var väl inte längst upp.
Robin Wiik var den som fick kliva längst upp, men tillsammans med Robert Andersson och Wille Snell fullbordade han en trippel för hemmaklubben i debutantklassen.
Det är tre riktigt duktiga killar. Alla tre har just fått sina nationella licenser och kör som debutanter. Att komma så högt upp i en tävling som Myggjakten betyder en hel del, berättar tävlingsledaren Björn Almqvist.

Överlägsen elitåkare
I elitklassen vann VM-föraren Kalle Karlsson från Göta motorklubb överlägset. I övrigt var det många norska förare som gjorde bra ifrån sig.
Myggjakten kördes på tre olika banor, med sex tävlingsdagar totalt. Förra veckan gick starten i Sveg, fortsatte i Krokom och i går avslutades tävlingen på Nolbybanan i Njurunda.
Tävlingen funkade oerhört bra för oss. Vi är så väl samkörda efter alla år med Myggjakten, säger Almqvist.
Samtidigt som han konstaterar att det underbara semestervädret inte var lika underbart för crossförarna.
Nej, vädret var emot oss. Det var för bra. Vi visste om vi skulle vattna eller inte vattna, och det blev väldigt dammigt ute på banan, säger Björn Almqvist.

Mer läsning

Annons