Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Alfredsson följer med till VM i Österrike

Tre Kronors förbundskapten fick det besked han så hett önskade.
Daniel Alfredsson, Frölunda, ställer upp i VM i Österrike som börjar den 30 april.
—  Jag har haft kontakt med Daniel under slutspelets gång och fick definitivt besked när finalserien var avklarad, sade Bengt-Åke när han presenterade den preliminära truppen i Jönköping på torsdagen.

Annons
Bengt-Åke Gustafsson tillträdde jobbet som förbundskapten efter nyår och presenterade för första gången en VM-trupp.
 Det har varit ett spännande arbete trots alla återbuden. Men, jag tycker ändå att vi har fått ihop en intressant grupp.
I den trupp som Bengt-Åke presenterade finns 26 namn varav tre är målvakter. Fem spelare som varit med under Tre Kronor träningsläger och matcher mot Tyskland fick på torsdagsmorgonen besked om att de får stanna hemma i Sverige.
 Ytterligare en spelare i den här truppen får stanna hemma. Kanske blir det två om Niklas Kronwall som spelar i Grand Rapids i farmarligan AHL kan ansluta, sade Bengt-Åke.
AHL är precis i slutskedet av serien den sista matchen spelas på söndag. Grand Rapids ligger just nu utanför slutspelet, men har en liten chans att gå dit.
 Går de inte till slutspel och Niklas inte blir skadad har han sagt att han är beredd att spela i VM, sade Bengt Åke Gustafsson.

Alfredsson efterlängtad
En efterlängtad spelare i Peter Forsbergs och Mats Sundins frånvaro har varit Daniel Alfredsson varit. Han har varit het i elitserien sedan han kom hem i januari och slutspelet var han bäste målskytt med tolv mål.
 Skönt att han vill ställa upp och är sugen på hockeyn. Han kommer att betyda lika mycket för landslaget som han har betytt för Frölunda.
 Det är en stor spelare, sade Bengt-Åke som säger att han nästan räknat med Daniels deltagande hela tiden.

Succékedja
Daniel Alfredssons ja innebär att Bengt-Åke Gustafsson får tillgång till Frölundas succékedja med Daniel Alfredsson, Samuel Påhlsson och Per-Johan Axelsson som en färdig kedja i VM-laget.
 Rent logiskt skulle det ju kunna bli en kraftfull kedja i VM. De har spelat fantastiskt bra i serien och slutspelet.
 Men, vi vill ändå invänta det kommande träningslägret och matcherna innan vi bestämmer hur vi ska formera kedjorna.
En annan spelare som betydde oerhört mycket för Frölunda var målvakten Henrik Lundqvist. Han spelar i VM tillsammans med Stefan Liv, HV 71, och Johan Holmqvist, Brynäs.
 Henrik har den här säsongen visat att han är Sveriges bäste målvakt och naturligtvis så kommer han att vara vår förstemålvakt.
Tre Kronor är nu ledigt i helgen och samlas i Jönköping på måndagen igen för matcher och träning inför VM.
 Vi kommer att spela fyra matcher före VM. Två av matcherna är finalen i Euro Hockey Tour mot Ryssland. Det ska bli skönt att komma igång med de sista förberedelserna inför VM.

Sex debutanter
När finalen var slutspelad föll de sista pusselbitarna på plats för Bengt-Åke Gustafsson. Sju spelare från Frölunda och fyra från Färjestad kompletterade truppen.
En trupp som med en medelålder på 27 innehåller såväl rutin som ungdom. Sex av spelarna är VM-debutanter. Det är målvakten Johan Holmqvist, backarna Sanny Lindström, Timrå, Jonas Frögren, Färjestad, samt anfallarna Johan Franzén, Linköping, Mikael Samuelsson, Södertälje och Yared Hagos, Timrå.

Mer läsning

Annons