Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Davis Cup-spelet regnade bort

Regnet öste ner över New Delhi även på lördagen och stoppade allt spel.
Förhoppningen är ändå att Davis Cup-matchen mellan Sverige och Indien ska hinna spelas klart under söndagen.

Annons
De ovanligt sena monsunregnen över New Delhi har ställt till det i tennismötet mellan Sverige och Indien. Sverige har fördel i matchen som gäller vilket lag som ska stanna kvar i elitdivisionen i Davis Cup.
Men det kan ta tid att kamma hem segern ändå. Andrasingeln mellan Thomas Johansson och Rohan Bopanna som bröts vid ställningen 7-6 (7-3), 6-6 (5-0) på fredagskvällen får vänta ända till söndagen på sin upplösning. Och sedan återstår dubbeln och två singlar till.
 Vi startar klockan 10 i morgon lokal tid, säger den svenske DC-kaptenen Mats Wilander i mobilen till TT sedan lördagens spel ställts in.
 Och blir det bara uppehåll så kan det gå att spela klart under söndagen. Det finns en regel som säger att ingen spelare behöver spela mer än 45 game under en dag, men det är knappast någon risk för det.
I dubbeln ställer Sverige upp med Jonas Björkman och Simon Aspelin. Indien har konstellationen Mahesh Bhupathi/Leander Paes, som bara spelar dubbel.
Reglerna säger också att matchen kan pågå ända till och med tisdag.
 Spelarna har ju andra turneringar sedan. Vi har ända till slutet av året på oss att spela klart, det kan till och med bli på neutral plan.
Risken är att matchen inte hinner spelas färdigt till på tisdag. Enligt väderprognoserna ska det regna ända till onsdag.
 Då är första gången man ser en sol på prognoserna på internet, säger Wilander. Men det skulle regna dagarna innan matchen och då var det uppehåll, så man vet inte.
 Problemet är att vi spelar på gräs och det räcker inte med att det blir uppehåll. Det tar ett par timmar innan gräset torkar också.
Någon tennishall finns inte i omgivningarna som man skulle kunna flytta in matchen i.
 Det mest rättvisa är väl om det blir gräs hela matchen, säger Wilander.
 Men vi håller på med en skrivelse till ITF (Internationella tennisförbundet) angående regler för värme och underlag, och man kanske ska ha krav på att det finns inomhushallar i reserv också.
Värmen har svenskarna klarat av hittills i New Delhi. Men regnet kan komma att stjälpa hela DC-matchen ändå.

Mer läsning

Annons