Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De osäkra väljarna avgör RF-valet

Karin Mattson har 82 röster, Lars Liljegren 51 — efter fredagskvällens frågestund med kandidaterna kan de 74 osäkra ombuden ha bestämt sig.
På söndag morgon avgörs det vem som blir ny ordförande i Riksidrottsförbundet (RF).

Annons
Knappa två dygn före RF:s ordförandeval är det fortfarande helt öppet vem som ska vinna, åtminstone sett till de siffror som kommit ut. Det är alltså de osäkra väljarna som kommer att avgöra valet.
I fredagskvällens snabbinsatta debatt under Riksidrottsmötet, där moderatorn Fredrik Belfrage pressade kandidaterna om både sakfrågor som den senaste tidens rubriker, fick de en chans att bestämma sig.
Men om skillnaden mellan de båda kandidaterna varit stor fram tills nu där kampen mellan ungt och gammal, man och kvinna, finess och råstyrka varit tydlig så framstod de båda nu som mer lika än någonsin.
Lars Liljegren gjorde ett nedtonat intryck och Karin Mattsson var saklig och tydlig.
 Jag har lovat de som stödjer mig att vakta min tunga, sade Liljegren.
 Jag har tillräckligt med grundtrygghet för att koncentrera mig på det som ligger framåt, sade Mattsson.
Liljegren drog hem några skratt och applåder från ombuden när han visade prov på lite självironi (Vilken karaktär i Dallas vill du helst vara? Svar: Pam) och Mattsson visade på självförtroende och var konstruktiv i sina svar.
Frågestunden var första gången som de båda ledamöterna ställde upp på något som liknande en debatt förutom en intern träff för Stockholms sportjournalister tidigare i månaden.
 Jag är konstruktiv och bra på att få människor att samverka, sade Mattsson på frågan vad hon är bra på.
Liljegren svarade:
 Jag är bra på att formulera visioner och bra på att få styrelser att dra åt samma håll.
På söndag morgon avgörs saken.

Mer läsning

Annons