Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debrecen nästa för Elfsborg

/

På sin väg till drömmen om Champions league är de ungerska ligamästarna nästa hinder för Elfsborg. Den assisterande tränaren Peter Wettergren tror sig dock veta hur Boråslaget ska undvika ett debacle i Debrecen.

Annons
Linfield är avklarat. Nu är Elfsborg i ungerska Debrecen för att ta nästa steg i sitt europeiska cupäventyr. Peter Wettergren har scoutat motståndet och väntar sig ingen lätt match.
– I allsvenskan hade de varit ett topplag, säger han till TT.
I helgen var Wettergren i Debrecen för att se kvalmotståndarna spela, och bilden han fick då stämde väl överens med vad han har fått via dvd tidigare.
– Intrycket är att Debrecen är ett bra fotbollslag. Laget är välorganiserat och har en tydlig spelidé och spelarna är trygga med bollen, tekniskt duktiga.
Internationell erfarenhet
Debrecen förfogar över två starka yttermittfältare och ett samspelt anfallspar, så Wettergren räknar med att Elfsborg kommer att ställas mot en offensivt spelande lag – något som han tror kommer passa svenska mästarna väl.
– Det märks att Debrecen har erfarenhet från internationellt spel. De är väldigt duktiga på att känna matchens puls och kan komma offensivt med mycket folk, samtidigt är de också duktiga på att backa hem och avvakta.
Peter Wettergren har en tydlig idé om hur Elfsborg ska formera laget för att dyrka upp motståndarförsvaret, men han vill inte avslöja för mycket inför matchen mot Debrecen.
– Vi har en spelplan, men det beror lite på vilka som spelar. Vi har en del frågetecken i laget. Men vi har helt klart en plan om hur vi ska attackera matchen, säger Wettergren.

Mer läsning

Annons