Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad poäng mellan Göteborg och Öster

Det bjöds inte på någon större fotbollsunderhållning på Ullevi när nykomlingen Öster gästade IFK Göteborg. 0– 0 i en match som inte bjöd på särskilt många målchanser.

Annons
Öster kom till Göteborg och den allsvenska premiären med förhoppningen att kunna ta med sig en poäng hem till Växjö. Laget lyckades med förutsatsen, men något storspel blev det inte. I den första halvleken hade Öster väl så mycket av spelet som IFK Göteborg, men några riktiga målchanser skapades inte.
 Jag är mycket nöjd med den första halvleken och att vi tar med oss en poäng, sade Östers tränare Lasse Jacobsson efter matchen.

Tre tidiga byten
IFK Göteborg skapade inte heller mycket i den första halvleken. Bästa chansen kom i slutsekunderna på en hörna som nickades strax över.
Redan efter drygt tio minuter av den andra halvleken valde Göteborgs tränare Arne Erlandsen att byta tre spelare på en gång. Stefan Selakovic, Ali Gerba och Samuel Wowoah fick lämna planen.
 Jag gjorde det tidiga bytet för att jag var verkligen inte nöjd med vad vi presterat. Jag var inte nöjd med spelet, jag var inte nöjd med spelarna och absolut inte med resultatet.
 Jag försökte väcka spelarna med bytet.
Efter bytet blev det också lite bättre udd på IFK Göteborgs anfallsspel men inte mycket.
 Jag tycker ändå att vi fick lite mer press på deras försvarslinje, men vi måste kunna göra mål, sade Arne Erlandsen.
Planen på Ullevi var gropig och lerig och tvingade spelarna till att slå höga och långa bollar i stället för att hålla spelet på marken. Därmed blev det oftast ganska korta anfall.

Stark match av Wernbloom
Till höger på mittfältet spelade unge Pontus Wernbloom i skadade Niclas Alexandersson ställe. Han var en av de få spelare som verkligen fick ut något av sina löpningar. Han svarade för två mycket bra framspelningar till Ali Gerba och Jonas Wallerstedt, men båda lyckades med att missa målet från mycket nära håll.
 I kväll var det de unga spelarna som var bäst. Det var egentligen bara Pontus Wernbloom och inhoppaden Andres Vasques som presterade, sade Erlandsen. Det var egentligen bara de som tordes utmana i varje moment.
Arne Erlandsen ville inte skylla det dåliga spelet på premiärnerver.
 Nej, detta är vuxna professionella spelare som ska kunna prestera mycket bättre än så här. Vi skulle ha vunnit matchen och i framtiden kan det bara bli bättre för att så här dåliga är vi inte.

Mer läsning

Annons