Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dennerbys premiärtrupp uttagen

Thomas Dennerby har tagit ut sin första trupp som förbundskapten för damernas fotbollslandslag.
På tisdagen presenterade han namnen till VM-kvalmatchen mot Island, i Karlskoga den 28 augusti.

Annons
Truppen är till stora delar densamma som till EM i England i somras. Det innebär att flera av veteranerna fortfarande är med.
Som Kristin Bengtsson, 35 år och 154 landskamper.Som Malin Andersson, 32 år och 150 matcher i blågult.
Andersson är uttagen som försvarsspelare, precis som Bengtsson, i den trupp som ska inleda Sveriges kvalspel mot VM i Kina 2007.
 Malin har spelat högerback i Malmö i år och gjort det väldigt bra. Jag vill påstå att det inte finns någon försvarsspelare som slår henne i passningsspelet, sade Dennerby vid truppresentationen i Karlskoga.

Rutinerad trupp
Dennerbys första trupp är rutinerad med en snittålder på 27 år och med i snitt 72 landskamper per spelare.
 Jag har pratat med alla tjejerna från EM-truppen och fått besked om att alla är villiga fortsätta att satsa. En sån som Kicki Bengtsson ser kanske inte något nytt mästerskap framför sig men säger sig vara villig att hjälpa till med att ta oss dit.
Bland de fem som fallit bort från sommarens EM-trupp är fyra uttagna till U21-landslaget, lett av förra förbundskapten Marika Domanski Lyfors. U21-landslaget möter Norge i Lörenskog samma datum och förstärks av EM-spelarna Josefine Öqvist, Anna Paulson, Maria Karlsson och målvakten Maja Åström.
Den femte EM-spelaren som saknas är backen Karolina Westberg, som den här säsongen fått sparsamt med speltid i Umeå. Tillkommer sedan EM gör Sara Johansson och Linda Fagerström, Djurgården/Älvsjö, samt Therese Lundin, Malmö FF.

Sverige favorit
I Sveriges VM-kvaltrupp spelar Island, Portugal, Tjeckien och Vitryssland. Gruppsegraren blir klar för VM, och Sverige är favorit.
 Vi ska vara favoriter i en sådan här grupp, det är något som tjejerna också är vana vid och inget som stör. Jämfört med för ett par år sedan så har dock skillnaderna utjämnats internationellt och vi är medvetna om att fler och fler börjar jaga oss.
Truppen, målvakter: Caroline Jönsson, Malmö FF, Hedvig Lindahl, Linköping.
Backar: Malin Andersson, Malmö FF, Kristin Bengtsson, Djurgården/Älvsjö, Sara Larsson, Linköping, Hanna Marklund, Sunnanå, Jane Törnqvist, Djurgården/Älvsjö, Frida Östberg, Umeå.
Mittfältare: Linda Fagerström, Djurgården/Älvsjö, Malin Moström, Umeå, Lotta Schelin, Göteborg, Caroline Seger, Linköping, Therese Sjögran, Malmö FF, Anna Sjöström, Umeå.
Anfallare: Sara Johansson, Djurgården/Älvsjö, Hanna Ljungberg, Umeå, Therese Lundin, Malmö FF, Victoria Svensson, Djurgården/Älvsjö.

Mer läsning

Annons