Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är en folkfest"

/

Folkligt, festligt – och med en världsstjärna på plats.
Charlotte Kalla var snabbast av de knappt 5000 deltagarna i Sundsvalls största löpartävling, men hon stötte på hård konkurrens.
Bland annat från en 12-årig Sundsvallstjej.
– Hon är verkligen ett framtidslöfte, säger Kalla.

Annons

Regnet vräkte ned under delar av eftermiddagen, men deltagarna i Vårruset klarade sig bra.

Kring 5000 löpare var anmälda inför loppet och först i mål efter fem kilometer var en riktig världsstjärna inom en annan idrott.

Sundsvallsbon Charlotte Kalla var på plats och först i mål efter drygt 19 minuter.

– Arrangörerna frågade om jag var intresserad av att ställa upp och jag blev väldigt glad över att få frågan. Med nummerlapp på blir det extra bra träning, det går att plocka fram lite mer krafter och jag taggar till på ett annat sätt. Och vilken stämning det varit här i Sundsvall i kväll, säger segrarinnan.

Hon pressades av Agnes Engström Johnsson som gick i mål på tiden 19.30, och blott tolvåriga Tove Ericsson blev trea med tiden 19.34.

– Imponerande av Tove. Hon är verkligen ett framtidslöfte både inom löpning och längdskidor, berömmer Kalla.

Tove Ericsson håller längdskidåkningen högst, men det hindrande henne inte från att både besegra mamma Jessika (femma i mål) och ta en pallplats.

– Jag är jättenöjd, det här trodde jag inte. Första året jag var med var för två år sedan och då kom jag kring femtonde plats, i fjol kom jag sjua, säger Ericsson och fortsätter:

– Jag sprang rätt hårt i början, sedan kom hon som kom tvåa i kapp mig efter ungefär en och en halv kilometer. Då gjorde jag allt för att hänga på.

Kalla, Engström Johnsson och Ericsson var långt ifrån de enda löparna som gick i mål. Vårruset var i vanlig ordning en stor folkfest med deltagare i olika åldrar och med skilda förutsättningar.

– Det är en folkfest, och det är så härligt med alla glada människor. Som tävlingsledare blir man glad när man står och ser alla samlas innan starten, säger Inger Lorentzson.

Charlotte Kalla håller med:

– Hoppas att det här inspirerar många att hålla i träningen. Det kan antingen vara en fortsättning på ett bra och hälsosamt liv eller kanske starten för några att hålla i löpningen och allt vad det handlar om när det gäller att ta hand om sig själv.

TV: Se dig själv i vimlet. Vi filmade starten av Vårruset.

Mer läsning