Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är tack vare (vansinnes)satsningen Timrå IK kan överleva

Annons

För femtielfte gången i ordningen det här året läser jag en artikel som handlar om Eon arena/Timrå ishall. Den här gången handlar det om ett möte i kultur- och tekniknämnden som förklarats ogiltigt av förvaltningsrätten.

Rätt ska vara rätt, gastar oppositionen.

Förhalare som bara vill jävlas, kontrar majoriteten.

Går man sen in på sociala medier låter det ungefär likadant – men med den skillnaden att där är tonläget betydligt råare.

En del suckar uppgivet men jag ser också ofta många hårda ord – ibland även direkta påhopp – riktade framför allt mot oppositionen. Och då inte bara från supportrar utan även från klubbföreträdare och politiker.

Det vevas hejvilt och jag blir dyster över det debattklimat som råder.

Ofta kommer också debatten på sociala medier över till att handla om att den nuvarande ledningen tar ansvar och bara vill ställa allt till rätta, allt det som den tidigare ledningen med Thomas Johansson i spetsen ställt till med.

Det pekas ofta och gärna finger åt den tidigare ledningen, att man blev fartblind i sin jakt på SM-guldet, levde över sina tillgångar och i stället för att betala av belånade arenan upp till nocken. Må så vara men här kan det också vara på sin plats att påpeka att utan denna satsning hade Timrå IK inte varit där de är i dag.

Det var denna satsning, som startade med vad som gick under namnet Vision 2000, som gav avancemanget till Elitserien, som gav 13 år i landets högsta serie med bland annat tre SM-semifinaler.

13 år är en lång tid och den elitseriesejouren byggde den fanbase Timrå IK nu har i ryggen när de tar sig igenom sina enorma ekonomiska svårigheter med inte minst rekonstruktionen, tillsammans med de två tidigare storhetstider de haft.

Timrå IK har helt klart levt över sina tillgångar, om det torde alla vara överens. Men de har överlevt, en del av egen kraft men också med hjälp från övriga samhället. En hjälp som många företag och andra klubbar för den delen bara skulle kunna drömma om. Den hjälpen har Timrå IK kunnat få just för att de är det Timrå IK de blivit tack vare sina tre storhetstider.

Det som byggde Timrå IK blev också det som rev Timrå IK, men utan bygget hade det varit omöjligt att bygga om ett nytt Timrå IK.

För ingen hade brytt sig.

Mer läsning

Annons