Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var bra resultat överlag för...

Det var bra resultat överlag för simmarna i både Njurunda SS och Sundsvall SS på lördagens tävlingar i Njurunda Sim. I Sundsvall SS sattes flera personliga rekord.

Annons
Linnéa Gradin i Sundsvall SS kvalade in till JSM på 100m rygg och till Sum sim på 400m medley.
Det har gått riktigt bra, säger Linnéa som satsar på JSM. Även Alexandra Johansson från Sundsvall SS simmade riktigt bra. På 100m fritt fick hon tiden 59.73, bara några hundradelar över personbästa. Alexandra som var på SM förra veckan hade förväntat sig att det skulle gå mycket bättre. I maj ska Alexandra kvala till JEM.
Jag vet inte hur mycket hon satsar på det då det är tävlingar här hemma och JSM, säger tränaren Stefan Lyrot. Själv säger Alexandra,
Jag får förhoppningsvis tävla i fritt och fjäril då det är mina specialare.
Flera simmare i Sundsvall SS satte personliga rekord men tränare Stefan Lyrot var lite orolig.
Jag hoppas att det håller i sig hela helgen och att de inte tröttnar i den här värmen, konstaterar han. Det gick även riktigt bra för simmarna i Njurunda SS. Tränare Hans Telby berömmer alla simmarna men speciellt Emilie Linqvist och Christhoper Kvarnström. Christhoper har haft det otroligt jobbigt det senaste halvåret då han har varit knäskadad.
Han har tränat bra sedan jul och har lyckats sänka sig två sekunder på 100m fritt. Det är riktigt bra med tanke på skadan, säger Hans Telby. Även Emilie Lindqvist har haft det lite jobbigt. Hon har haft stress astma, men efter att ha fått medicin mot det har det gått mycket bättre. Hon har sänkt sig med tre sekunder på 200m fritt genom bra träning och att hon har fått vara frisk.
Katarina Olsson

Mer läsning

Annons