Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Distriktssatsning på hög nivå

I fjol inledde Mittsvenska distriktet en försiktig ponnysatsning.
Nu tar man ytterligare ett steg.
Ett distriktslag har bildats där de bästa tjejerna tävlar i ponnyallsvenskan med start i dag.

Annons
I fjol satsade Mittsvenska distriktet på ett gemensamt elitlag i ponnyallsvenskan.
Nu går man vidare och satsar såväl på distriktslag som elitlag i en två år lång satsning.
Det känns jättebra och tjejerna tycker att det är väldigt kul. Det finns annars inget för dem när de kommer upp på medelsvår nivå och på det här sättet hoppas vi ge dem drivkraft, säger ledaren Peter Krantz.
Omkring 15 ryttare ansökte i höstas om att få ingå i distriktslaget. Därifrån plockades åtta ut och efter ett avhopp är gruppen numera sju ekipage stor.
Det är Emma Rödén och Time Share från Sundsvalls Ridklubb, Jennifer Krantz och Lindens Mah-Jong, Sundsvalls Fältrittklubb, Johanna Näsholm och Damgårds Jacob, Sundsvalls Ridklubb, Victoria Jacobsson, Alsebygdens Kör och Ridsällskap, Michaela Hallström, do, Josefin Wengelin och Maiboms Rapido, Sundsvalls Ridklubb samt Josefin Eldeklit och Piri-Piri från Kramfors Ryttarförening där den sistnämnda inte ingår i elitlaget Mittsvenska Alliansen.
I helgen inleds ponnyallsvenskan med den första deltävlingen för zon polar i Högbo. Målet är en plats i finalen på Strömsholm i juni.
Vi börjar lite lugnt i år, men naturligtvis strävar vi efter en finalplats. Två lag av åtta går vidare och jag tror att vi har bra chans, säger Peter Krantz.

Mer läsning

Annons