Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården 30 av 45

Keepern Theodore, tränare Wikegård och powerplay.
Där är Djurgårdens vassaste punkter inför SM-kvartsfinalen.
Svenska Dagbladets hockeyexpert Janne Bengtsson har betygsatt Stockholmslaget på nio olika punkter.

Annons
Tränare/coach
4) Knappast någon som är bättre än Niklas Wikegård på att motivera och driva på sina spelare, något som är bra i viktiga matcher i ett slutspel. Har en ärlig framtoning, som i Marreaffären, och det jämnar ut de hetlevrade attackerna.

Målvakter
5) José Theodores meriter talar för sig själv, då han var NHL:s bäste målvakt för tre år sedan. Han har haft dålig hjälp av försvaret i många matcher. Han är väldigt duktig i närspelet. Björn Bjurling är tillbaka som reserv och har också en fin räddningsprocent.

Backar
3) Lagets akilleshäl känns det som. Har en världsback i Dan Boyle, Daniel Tjärnqvist håller hög klass och Johnny Oduya har utvecklats enormt. Ronnie Pettersson, Staffan Kronwall och Daniel Fernholm är för långsamma och det är fel i ett lag där två backar inte platsar och Nichlas Falk måste spela back.

Forwards
3) Är väldigt beroende av kedjan med Marcus Nilson, Patrick Thoresen och Nisse Ekman. Nu har Robert Nilsson gått in och ersatt skadade Thoresen på ett bra sätt. En svaghet att laget är så beronede av dem. Har spelare som passar väldigt bra i slutspel i de gamla torpederna Jimmie Ölvestad och Marcus Kristoffersson.

Nyckelspelare
4) José Theodore förstås, Nisse Ekman då han är Djurgårdens poängkung och den som ska producera. Mariusz "Marre" Czerkawski sätter dit den om han får en chans framför mål, men det gäller bara att han kommer fram till läget.

Hemmapublik
2) Det finns ingen. Det är för mycket kostymnissar. Stockholmarna är bortskämda med framgångar, då Djurgården har gått till 19 raka slutspel. Kvartsfinal är intressant, folk kommer först till semifinal. Djurgårdens stora svaghet.

Bortastöd
2) De som finns är väldigt entusiastiska, då det finns ett gäng som åker från Stockholm plus lite lokala supportrar på den aktuella platsen. Men i det stora hela är det väldigt svagt och går inte jämföra med många andra elitserielag.

Powerplay
4) Det funkar från och till, men laget ligger högt upp i statistiken. Det är Nisse Ekman och Marcus Nilson som styr. Dan Boyle och Daniel Tjärnqvist vassa skyttar och powerplay-spelet bygger mycket på deras skott.

Boxplay
3) Inte utmärkande på något sätt. Det är oftast målvakten som reder upp det. Daniel Tjärnqvist spelar mycket som back. Jimmie Ölvestad, Christian Eklund, Daniel Rudslätt och Nichlas Falk är andra spelare som används mycket

Mer läsning

Annons