Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården/Älvsjö till final i Women's Cup

Det blir svenskt i Womens Cup-finalen i fotboll även i år.
Efter mål av Victoria Svensson vann Djurgården/Älvsjö semifinalreturen mot Arsenal med 1—0 i Boreham Wood på fredagskvällen och tog sig till final med 2—1 sammanlagt.

Annons
Svenskorna gick ut starkt på den lilla klubben Boreham Wood FC:s kvällsfuktiga arena i nordvästra London. Redan i fjärde minuten var Kristin Bengtsson nära att peta in en boll som kom rullande från höger, och i den sjätte nickade Victoria Svensson strax över.
Efter en kvart blev det dock även spel Djurgården/Älvsjös planhalva. I 18:e minuten gjorde Maja Åström en fantomräddning på skyttedrottningen Julie Fleetings nick.
Men så i den 40:e minuten slog Victoria Svensson till med ett inlägg från högerkanten som resulterade i mål. Situationen var så kaotisk i straffområdet att bollen, till de 1 800 övervägande Arsenaltrogna åskådarnas förtret, rullade direkt in i mål.
Efter det för engelskorna snöpliga målet kom den riktiga och originella dramatiken i andra halvleken, då halva arenan drabbas av strömavbrott i 57:e minuten.
Och det cirka en kvart långa extra avbrottet gjorde Arsenal gott, pressen på Djurgårdsmålet blev mot slutet hård. Efter en ful situation i 85:e minuten, då inbytta Leanne Sanderson får rött kort för att ha sparkat ned Victoria Svensson, fick målskytten också leva med kraftiga burop då hon närmade sig bollen.
Men det hjälpte alltså inte, och efter Umeås Women's Cup-seger förra året har ett svenskt lag åter nått finalen.

Mer läsning

Annons