Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården är på gång

Fredagens skandal var lagd åt sidan. Djurgården gick för seger — och lyckades. — Vi är på gång, säger Nils Ekman efter att DIF utjämnat till 1—1 i matcher.

Annons
Två dagar efter Marcus Nilssons ögonattack mot Timrås Kalle Koskinen var det fortfarande det som folk pratade om i E.ON Arena.
Men spelarna själva ville inte gärna ta ställning, annat än att säga att det märktes att \"Mackan\" var avstängd.
Det är klart att det påverkade att han inte var med. Men vad han gjorde är ingenting vi pratar om i laget, säger Fredrik \"Linkan\" Bremberg.
Däremot var de av förklarliga skäl mycket nöjda med det faktumet att de lyckades vinna över Timrå i en kokande arena som var näst intill fullsatt.
Det var vår kämpainsats och vilja som avgjorde. Vi var här för att vinna, säger Ekman.
Ekman svarade för matchens första mål. I numerärt överläge kunde han omarkerat göra 01 bakom TIK:s Miikka Kiprusoff. 02 var en riktig blunder från Kiprusoffs sida, men Timrå kom tillbaka och var riktigt med i matchen vid 22.
Vi bjöd in dem onödigt i matchen, säger Ekman.
Men vändningen räckte inte.
I stället hittade Djurgården rätt igen.
Genom Fredrik \"Linkan\" Bremberg som fick en personlig revansch.
Han var petad i fredagens match. Nu fick han chansen och tog den. När Timrå hade som mest tryck vände Djurgården och gick till anfall. Linkan glömdes bort, fick stå helt fri framför kassen och när han fick pucken hade han massor av tid att tänka.
Jag tänkte passa, men lyckades få upp den på backhand. Det är inte ofta man får stå fri så länge, säger han.
Nu ska Djurgården hem till storstan igen för att sedan i slutet av veckan vända tillbaka norrut.
Vi får ta den här segern lite med ro. Det står trots allt bara 11 i matcher. Men 02 hade varit ganska tungt, säger Djurgårdens Kristofer Ottosson.

Mer läsning

Annons