Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården inte tröttkörda — trots sju matcher

Frölunda gled enkelt vidare till semifinal efter fyra raka segrar mot Luleå.
Djurgården tvingades till sju tuffa matcher mot Timrå innan avgörandet i onsdags.
Trötta?
Glöm det.
—  Jag är kanonfräsch, säger Djurgårdens Daniel Tjärnqvist inför första semifinalen mot Frölunda på lördag.

Annons
Det kändes som om Daniel Tjärnqvist var inne på isen under större delen av kvartsfinalserien mot Timrå. Tränaren Niklas Wikegård utnyttjade sin stjärnback oerhört hårt, vilket han gjort under större delen av säsongen.
 Det känns bra att ha tränarens förtroende och jag har absolut ingenting emot att spela mycket, säger Tjärnqvist som ligger på en dryg halvtimma i speltid per match.

Känt förtroende
Daniel Tjärnqvist har utan tvekan varit lagets bäste back den här säsongen. Han missade bara en av de 50 matcherna i grundserien och gjorde 24 poäng, tolv mål och lika många assist.
 Det har gått bra, jag kände ett stort förtroende redan från början av serien och fick spela mycket direkt. Sedan kom en svacka efter 1520 matcher, men jag lyckades komma ur den rätt snabbt med hjälp av bra kost, mycket sömn och träning och sedan har det fungerat bra.
32 borta mot Timrå i onsdags var en skräll utom för spelarna i Djurgården.
 Vi åkte upp till Sundsvall för att vinna, och vi visste att chansen fanns om vi bara spelade tight i försvaret. Efter 02 såg det kanske inte så ljust ut, men vi fick den viktiga reduceringen och sedan rullade det på, säger Tjärnqvist.
 Det var inte många som trodde på oss innan, därför var det extra skönt att vinna.

Frölunda passar bra
Torsdagen ägnades åt vila och återhämtning samt hemresa från Sundsvall. Under fredagen genomförde Djurgården ett rejält träningspass. Fredrik Bremberg, som dragits med en hjärnskakning, var tillbaka men Dif saknar fortfarande Daniel Rudslätt, och Marcus Nilsons medverkan är högst osäkert.
Suveräna seriesegrarna Frölunda är favoriter mot Djurgården, men faktum är att Dif klarat sig bra i seriespelet. Frölunda har vunnit två matcher hemma, 21 och 32 efter förlängning, medan Djurgården har vunnit hemma i Globen med 42 och 53.
 Det har varit fyra jämna matcher, men vi har spelat bra. Frölunda har fler individuellt skickliga spelare än Timrå och det gäller att se upp, men kan vi hålla ihop laget så ska det gå bra. Och José Theodore (målvakten) verkar vara i kanonform.
I fjol sopade Frölunda ut Djurgården i semifinalen med 40 i matcher.
 Så blir det inte i år, säger Daniel Tjärnqvist.

Mer läsning

Annons