Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drama då Anja säkrade världscuptiteln

Tidernas största alpina drama utspelades i Lenzerheide på söndagen. Med lycklig svensk utgång. Med blott tre poäng säkrade Anja Pärson världscuptiteln före Janica Kostelic. —  När jag kom ner och såg att jag låg 13:e trodde jag att det var över, säger Anja Pärson, som blev utan poäng i världscupfinalen i storslalom.

Annons
Det skiljde 35 poäng mellan ledande Pärson och tvåan Kostelic inför söndagens tävling. Förutsättningarna var att om Pärson blev utan världscuppoäng fick inte Kostelic bli bättre än åtta i tävlingen.
Kostelic gick i mål som fyra, med fem åkare kvar. Pärson kom därefter ner på 13:e plats.
 Först och främst blev jag förvånad över att jag åkt så sakta, att jag bara var 13:e. Sen trodde jag att det var kört, säger Pärson.
 Anja var så besviken när hon kom i mål och jag frågade \"varför då, du har ju fortfarande chansen om jag blir åtta\", säger Kostelic.

\"Anja hade mer tur\"
Kostelics åttondeplats ordnades genom att Nicole Hosp, Tanjta Poutiainen, Elisabeth Görgl och Maria Jose Rienda-Contreras alla kom in före Kostelic.
 När Rienda-Contreras klarat branten och kommit till första mellantiden förstod jag att det skulle gå vägen, säger Pärson.
Rienda-Contreras vann före Görgl och Poutiainen. Finländskan tog hem titeln i storslalomcupen före Anja Pärson.
 Någon måste förlora och i dag var det jag. Vi hade båda en bra säsong, men Anja hade mer tur och bättre tekniska färdigheter än jag i vinter, säger Kostelic utan att se alltför ledsen ut.

Arg också
Anja Pärson har svårt att bedöma vikten av årets titel, jämfört med fjolårets.
 Det är alltid svårt att jämföra säsonger. Men i år har jag vunnit i alla fyra disciplinerna. Det här är fruktansvärt stort, eftersom jag vinner tävlingar i alla fyra disciplinerna och sedan avgörs det bara tre poängs marginal.
 Nu ska jag äta en fin middag med familjen och åker i morgon hem till Monaco för 1,5 veckas vila innan det är dags för SM.
Om Anja var glad på söndagseftermiddagen så var hon desto ilsknare tidigare på dagen,efter sitt första åk. Hon startade som nummer ett och när hon åkte höll man på med prisutdelning efter herrslalomtävlingen.
 Och sen fick jag ploga för resten av tjejerna. Det låg en och en halv decimeter kompakt snö i tävlingshanget som de inte hade tagit bort. Och att man startar vår tävling medan herrarnas prisutdelning höll på, det är inte klokt, säger Pärson.

Mer läsning

Annons