Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik när Sundsvallssonen vann guld

/

Enligt alla prognoser skulle hemmasonen Amit Selberg bara gå in och hämta ut ytterligare ett SM-guld i 74 kilosklassen i bänkpress.
Storfavoriten pressades i stället enda fram till ett sista och avgörande lyft.
– Jag var väl lite väl morsk, säger Selberg.

Annons

Normalt sett lyfter Amit Selberg över 170 kilo i bänkpress, men den nackskada som stoppade honom under VM tiigare i år gör sig fortfarande påmind och gjorde att det blev en rafflade SM-final under söndagen. Selberg gick in på 150 kilo och klarade det medan hans konkurrent Lars Carlsson tog 145 kilo. Efter det trodde inte Sundsvallsveteranen att hans motstånd skulle klara av mer så när Carlsson lyfte 150 på det tredje försöket och med en lättare kroppsvikt där med tog över ledningen blev Selberg pressad i det sista lyftet.

– Det borde inte ha varit spännande alls. Jag var lite väl morsk som inte tog 152,5 i andra lyftet som borde ha räckt, nu var jag tvungen att lyfta mer, säger Selberg.

I det sista lyftet klarade Selberg 155 kilo och fick där med guldet. Vilket SM-guld det är i ordningen har veteranen tappat räkningen på.

– Jag tror att det är mitt 25:e men jag har tappat räkningen, säger Selberg.

Nackskadan gör att han tvingats hoppa över EM och nu hoppas Selberg att vila ska göra så att han kan fortsätta att tävla.

– Det kan vara permanent men förhoppningsvis så behövs det bara vila, säger Selberg

Mer läsning

Annons