Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dredge ny ledare i Masters

Bragley Dredge från Wales leder Scandinavian Masters efter två dagar, ett slag före Barry Lane och bäste svensken Pierre Fulke.
—  Jag har spelat båda dagarna lika bra. Skillnaden mellan rundorna var att jag satte fyra puttar mer under fredagen, sade Fulke.

Annons
Ledande Dredge noterade 63 slag under fredagen och är totalt 13 slag under banans par. Han har en seger på Europatouren tidigare i karriären och var i senaste tävlingen i Hamburg femma.
 Min puttning fungerade riktigt bra, så det blev ett bra slutresultat trots att mina utslag med drivern inte fungerade som jag hoppades, sade Dredge.
Pierre Fulke spelade mycket stabilt under fredagen, en bogeyfri rond och åtta birdies. Totalt har han bara noterat en enda bogey på sina två ronder.
 Banan är lite lättare eftersom de långa och normalt svåra hålen har gjorts kortare. Men jag fick ingen direkt bonus, det puttar jag skulle sätta satt också, summerade Fulke.
Största svenska överraskningen är Henrik Nyström. Hans bästa placering så här långt i Scandinavian Masters är 22:a plats från 1993, då var han amatör.
Efter fem slag under par första dagen spelade Nyström andra rundan sex under par. Sju birdies trots att han missade några korta puttar, och bara en bogey.
 Jag har gått genom alla putters som jag har hemma senaste tiden och är tillbaka på en fem år gammal, den fungerar bra. Puttern är enda klubban jag byter när spelet inte fungerar så bra. Min åsikt är att när man börjar byta klubbor är det lätt att hamna i en ond cirkel, sade Nyström bestämt.
Så här långt i karriären har Nyström inte vunnit någon tävling på Europatouren, han har som bäst två andraplatser. Ändå har han inget emot att gå ut med tätkänning under lördagen.
 Inte alls, det är därför man tränar och jag tycker min position är perfekt. Jag tittade lite på ledartavlan under fredagen och för mig är det inget problem att se vad som händer.
Nyström hade under tonåren golf som andrasport. Då var den alpin skidåkning som var nummer ett. Nyström gick i samma klass som Pernilla Wiberg och åkte i juniorlandslaget men slutade med skidåkningen 1989 och satte golfen i första hand.
 Jag har fortfarande lite kontakt med Patrik Järbyn, så vi byter utrustningar, men det blir inte så mycket skidåkning numera. Någon vecka om året eller så, sade Nyström.
Robert Karlsson som var bästa svensk efter första dagen fick andra dagen två under par under fredagen och finns på tionde plats. Marc Cayeux som ledde efter första dagen är fortfarande med i toppen, tre slag efter täten.

Mer läsning

Annons