Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen blev sann

/
  • Emelie Löfström och angloaraben Strong Shakiro är utvalda att visa upp rasen i Friends Arena under Sweden International Horse show i helgen.

Hästen Strong Shakiro tycks ovetande, ägaren Emelie Löfström kan knappt tro att det är sant.
Ekipaget ska vara med på Sweden International Horse show i helgen.
– Det är en milstolpe, en barndomsdröm som går i uppfyllelse!

Annons

Angloaraben Strong Shakiro tuggar busigt på plasten till en ensilagebal. Det bubblar om Emelie Löfström när hon berättar om äventyret som väntar dem båda i helgen, duon ska visa upp sig under Sweden International Horse Show på Friends Arena i Stockholm.

– Jag vågade knappt tro att det skulle bli av när jag först fick veta det, men sedan det blev helt spikat och klart går det mer och mer mot extas, säger Emelie.

Under årets arrangemang ska olika hästraser visas upp och Svenska Angloarabföreningen har valt ut just Strong Shakiro och Emelie Löfström för att visa upp den hästrasen. Det är inte så konstigt, Emelie och Shakiro har vunnit Angloarabföreningens tävlingschampionat tre år i rad och går mot en fjärde seger.

– Angloaraber har ett härligt humör och ett jäklar anamma och bra kämpaglöd, får man till hästen bra är det en fantastisk häst att tävla med.

Emelie Löfström tävlar för Sundsvalls Fältrittklubb. Det blir mellan 20 och 30 tävlingar varje år. Lita på att de båda känner varandra väl vid det här laget. Shakiro föddes på gården i Nedergård när Emelie var elva år gammal, sedan dess har de hängt ihop.

– Jag var 15 år när jag red in honom, sedan har jag gjort allt med honom. Det har inte varit någon räkmacka. Det vi lyckas med, det har vi gjort tillsammans.

Hästintresset fick Emelie med modersmjölken. Hennes mamma Catherine Löfström tävlade i distans på SM-nivå med Shakiros mamma, hästen Belle Shafai.

– Redan när vi var små åkte vi ner till Stockholm Horse Show och satt där på läktaren. Nu ska vi vara med själva, det känns nästan overkligt, men väldigt, väldigt roligt.

Tävlingen har bytt namn från Stockholm International Horse Show till Sweden International Horse show, och bytt arena från Globen till Friends Arena.

Och den här gången ska Strong Shakiro och Emelie Löfström från Nedergård på Alnö vara med.

Efter helgen finns det plats för nya drömmar för duon.

– Ja, jag hade två drömmar när jag var liten, den ena var att vara med på Sundsvalls Summer horse Show, den andra vara att vara med på Stockholms Horse show.

Mer läsning