Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt svenskt medaljläge i skeet

/

Ska det bli en svensk medalj i skeet? Ska det bli två? Chansen finns efter en nästintill perfekt första dag av Marcus Svensson och Stefan Nilsson.

Annons

Den svenska skeetduon Marcus Svensson och Stefan Nilsson hade en strålande dag på den olympiska skyttearenan i Rio på fredagen. Svenssons var rentav utan anmärkning, då han som enda tävlande träffade 75 av 75 duvor i kvalomgångens första dag av två. Nilsson missade samtidigt endast ett skott i den andra rundan.

Slarvig miss

– Skjutningen har ju varit perfekt. De har en bom tillsammans, och där tror jag att Stefan blev lite nonchalant och slarvade lite. Annars hade ju båda skjutit fullt, säger skyttelandslagets förbundskapten Christer Svensson.

Men några kommenterar från de svenska skyttarna blev det inte. Lagledningen lät meddela att Svensson och Nilsson inte ville låta sig intervjuas mitt under kvalomgången. Två rundor med 25 skott i varje återstår på lördagen.

De sex främsta från kvalet går till finalpasset samma dag, då resultaten nollställs. De två bästa ur den efterföljande semifinalen gör sedan upp om guldet i en finalduell, medan trean och fyran skjuter om bronset.

Goda finalchanser

På fredagen var Marcus Svensson den ende av de 32 deltagarna som sköt fullt. Ytterligare fyra, däribland Stefan Nilsson, stannade på en bom. Förutsättningarna för att ha två svenskar som skjuter om medaljerna på lördagskvällen, svensk tid, finns alltså.

– Det är bra möjligheter, det bara gäller att de håller i det och förvaltar det väl. Det är många hungriga vargar som jagar, och som är mycket kompetenta. Det är på intet sätt klart med någon semifinal, det ska man ha klart för sig. Det är 50 svåra duvor som ska hanteras, säger Christer Svensson.

Damernas skeettävling avgjordes på fredagen. Arméofficeren Diana Bacosi tog guld efter finalseger i en helitaliensk uppgörelse med Chiara Cainero.

Bronset gick till amerikanskan Kim Rhode, 37, som är en av sex idrottare som tagit medalj i sex OS. Hon är den första kvinnan som tar medalj i sex OS i följd.

Mer läsning

Annons