Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla förluster för Assyriska

Nykomlingens möte mot svenska mästaren kunde väl bara sluta på ett sätt? Ja visst. Malmö FF hade inga större besvär med att vinna över Assyriska. Afonso Alves gjorde matchens bägge mål.

Annons
Assyriska har aldrig tagit någon poäng i matcher som de spelat på Råsunda. Men det var inte därför som Södertäljelaget inte ville spela på nationalarenan. Den ekonomiska förlusten som skulle bli då man inte skulle kunna fylla läktarna sved säkert mer än den sportsliga förlusten.
 Jag vet inte hur mycket pengar vi förlorar på att spela här, men det är mycket, säger lagledaren Melek Bisso.
 Det var polisen i Södertälje som sade nej av säkerhetsskäl, men jag tycker att vi borde ha spelat hemma. Malmö är ingen skillnad mot Halmstad, tycker jag.
Bara 2 746 hittade till Råsunda. Enligt uppgifter till Radiosporten hade Assyriska behövt minst 5 000 för att inte gå back.
 Hemmamatcherna mot Djurgården och IFK Göteborg måste vi också spela här. Den mot Djurgården kan jag förstå, men inte den mot Göteborg, säger Bisso.

Ingen överraskning
Malmö FF var förvarnat om Assyriskas duktiga försvar och snabba omställningar till anfall efter IFK Göteborgs 03-förlust i andra omgången.
 Så de kunde inte överraska oss i dag. Det kändes som en dag på jobbet utan den intensitet som finns i matcher mot exempelvis Hammarby och IFK Göteborg, säger MFF-tränaren Tom Prahl.
Malmö spelade lugnt och metodiskt till sig poängen. Första målet kom i den 18:e minuten då anfallarna Markus Rosenberg och Afonso Alves samarbetade snyggt. Rosenberg slog en lång kalaspassning fram till Alves som bara hade att sätta bollen bakom Erland Hellström i Assyriskamålet.
I den 50:e minuten spelade Thomas Olsson fram Alves som vände bort en back och tryckte in bollen.
Alves var tillbaka på topp sedan Niklas Skoog bröt nyckelbenet i senaste matchen mot Hammarby.
 Det är möjligen så att med Alves på topp så får vi fler målchanser eftersom han är bättre än Niklas i man mot man-spelet. Niklas har i stället andra kvaliteter, säger Prahl.

Tror på Rosenberg
Markus Rosenberg, förra årets skyttekung när han spelade med Halmstad, har bara gjort ett mål i allsvenskan i år. På söndagen brände han en straff mot Assyriska genom att slå bollen långt över målet.
 Det är sånt som kan hända när man kommer tillbaka efter ett succéår att man får ett tryck på sig att bevisa. Men jag har sagt till honom, senast inför den här matchen, att han inte behöver bevisa något utan att han bara ska köra på. Det lossnar säkert snart, säger Prahl om Rosenberg.

Mer läsning

Annons