Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eddie en sekund från tårtkalas

/
  • En sekund från segern. Men Midälvalöparen Eddie Edström, 10 år, deppar inte för det. O-ringen är ju inte slut ännu.

Traditionen bjuder att klassegrarna i O-ringen bjuder sina klubbkamrater på tårtkalas efter prisutdelningen. I söndags var det familjen Edin som åkte på att bjuda Midälva OK:s O-ringenlöpare med supportrar på tårtfest. I går var det snubblande nära att familjen Edström åkt på storbak åt de drygt sextio klubbmedlemmarna som liksom Edströms vikt en vecka av semestern till att campa på Skillingaryds exercisfält.

Annons
Benjamin i familjen, Eddie Edström var nämligen snubblande nära att vinna årets andra etapp i klassen Herrar 10!
Pappa Thomas hade stått och sett Eddies kompis sen några månader, konkurrenten Jens Rönnols från Täby OK, spurta i mål på dagens bästa tid,
På väg till starten såg jag att Jens tid var 13.17. När jag sen sprungit mitt eget lopp med några onödiga svängar, så ställde jag mig vid SOK-lägret för att kolla vad Eddie skulle få för tid. När en minut återstod innan tiden mot Jens skulle gå ut så ser jag Eddie stämpla vid sista och förstår att det handlar om sekunder, berättar Thomas som tyckte att Eddie tog det onödigt lugnt på upploppet.
Jag trodde det var kört och ville inte plåga mig i onödan, försvarar sig Eddie som fick ordentlig fart i baken då han hörde Thomas och de övriga klubbkompisarna vid upploppsräcket skrika att det handlade om sekunder och etappseger.
Men jag tror inte att det hade spelat någon roll i slutändan. Eddie var helt slut i mål, säger pappa lite förlåtande.
Men Eddie verkar inte alltför deppad över den knappa etappförlusten. Han verkar inse att det går fler tåg de återstående dagarna. Just nu ligger han sexa några minuter efter Jens som han lärde känna på tävlingar i Uppsala i våras.
Men i dag har han och övriga familjen, precis som de övriga 13.000 deltagarna chansen att ladda om batterierna.
Om vädret blir det rätta handlar det mycket om bad och lek, annars blir det nog en shoppingrunda eller sällskapsspel i husvagnen.. Syster Julia som fick otrevliga skavsår under gårdagsetappen och tvingades gå i stort sett hela banan för att över huvud taget ta sig i mål hoppas kunna läka sina sår tillräckligt för att kunna vara med om fortsättningen av O-ringen.
Pappa Thomas är näst bäst i familjen genom att ligga 29:a i H40 kort, mamma Cecilia inte mycket sämre med sin 32:a placering. Linda hade oturen att hoppa över en kontroll i förrgår och är diskad men var finfin 25:a i D13 igår.
En annan som länge såg ut att knipa en etappseger var Selångers segervana Inga-Lisa Bergström.
Men på sluttampen petades hon ner av två damer. Granloveteranen ligger kvar på andraplatsen totalt men avståndet till ledande Kerstin Granstedt växte till nära sju minuter.
De medelpadingar som idag väljer att fördriva eftermiddagen med att se på Superelitens första lopp får nöja sig med att heja fram förre SOK:aren Karin Hellman, som numer bytt efternamn till Spjut.

Mer läsning

Annons