Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eddie fick snabb revansch

Eddie Edström fick snabb revansch för måndagens snöpliga sekundförlust då O-ringen i går fortsatte med den tredje etappen.
Efter en dags lekande med bland annat arge konkurrenten och måndagssegraren Jens Rönnols så slog Eddie till på stigarna i de tunga backarna runt Taberg.

Annons
Den här gången hade klubbkompisen Inger Lorentzon strategiskt placerat sig så långt ner på upploppet som möjligt för att kunna heja igång 10-åringen tidigare på upploppet än i måndags.
Och visst blev effekten den samma som när pappa Thomas skrek sig hes i måndags.
Han slog på raketspurten så fort vi började heja berättar Inger Lorentzon som fick rycka in som hejarklack när övriga familjen Edström var ute och sprang på sina banor samtidigt som Eddie slog på sin raketspurt.
En raketspurt som gav segern i H10-klassen med tre sekunder före, just det, Jens Rönnols.
Täbygrabben som nu leder klassen före Eddie har ett försprång på nära fyra minuter.
Så det ska till en mindre bom av drypsäkre Jens, som vann klassen i fjol trots att han var året yngre än sina hårdaste konkurrenter, för att Eddie skall kunna få kontakt innan sista dagens upplopp.
Segern innebar febril aktivitet för mamma Cecilia, systrarna Julia och Linda samt pappa Thomas, som för övrigt blev storfin sjua i sin klass.
Segerkrans skulle bindas och tårtor bakas i parti och minut för att räcka till SOK:arnas långbord med sextiotalet fikasugna orienterare.
Som en av de första i hela tävlingen hade han halvtimmen innan tårtkalaset fått äntra scenen mitt på centralorten för att mottaga klubbkompisarnas och andra O-ringendeltagares jubel och applåder.
En märkbart nöjd Eddie Edström kunde gå och lägga sig med vetskapen att det vankades sovmorgon i dag.
Klubben har nämligen sin senaste startgruppstid kvar, något som brukar kunna ge lite favör av mer lättlöpta stråk än för löparna som startar tidigt.
Även de andra medelpadsgrabbarna i klassen sprang bra i går. Efter treetapper ligger klubbkompisarna Petter Andersson och Rasmus Sjöström på 13:e respektive 27:e plats bland dryga hundra startande.
Maja-Lisa Bergström från Selånger ligger också tvåa i sin klass, Dock hela femton minuter efter ledande Kerstin Granstedt.
Johan Edin, från Midälva OK ligger trea i H18L medan syrran Johanna stabilt ligger kvar på en sjundeplats i den äldsta damjuniorelitklassen.
Per Nylander

Bilder. Eddie Edström serveras tårta av pappa Thomas.
Eddie Edström med segerkrans


Mer läsning

Annons