Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edman kvar i Sverige — ska bli pappa

Det är mycket osäkert om Erik Edman kan spela den viktiga VM-kvalmatchen mot Ungern på onsdag.
Vänsterbacken är hemma i Sverige då familjen väntar sitt första barn.
—  Jag vet inte om han kan spela. Vi får se vad som händer det närmaste dygnet, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Annons
Det svenska fotbollslandslaget kom till hotellet i Budapest vid 20-tiden på måndagskvällen.
En efter en klev spelarna ur bussen och mötte kamerorna vid Hilton West End: Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg, Henrik Larsson och nästan alla andra.
Men det var en som saknades backlinjens viktigaste vänsterfot.
Erik Edman var med landslaget i Stockholm på onsdagsförmiddagen, men han klev aldrig ombord på det specialchartrade planet senare under eftermiddagen.
 Vi tog beslutet att ge honom ledigt efter träningen. Nu får vi vänta och se vad som händer under de närmaste 24 timmarna, säger Lagerbäck.
Förbundskaptenen är beredd att vänta på sin vänsterback fram till avspark.
 Vi sätter ingen deadline, vi får se vad som händer. En absolut sista deadline är ju att han över huvud taget ska hinna till matchen.

Väntar med ersättare
Fredrik Ljungberg hoppas att hans vapendragare på vänsterkanten hinner till Budapest före matchstart klockan 20.45 på onsdag.
 Jag har spelat ganska mycket med Edman, eftersom vi mittfältare går in en del i banan så kräver det ett visst samarbete. Det är klart att om det kommer en ny spelare så är det inte samma inkörda samarbete, säger vänstermittfältaren Ljungberg.
Att Edman skulle bli pappa har inte varit någon hemlighet för Lars Lagerbäck, även om de båda har talat tyst om det med medierna.
 Att hans sambo väntar barn har vi vetat om länge. Jag tror, eller jag är rätt säker på, att det var planerat att barnet skulle komma den 6 september, säger förbundskapten.
Lagerbäck vet också vem han önskar som vänsterback om Edman inte kommer till Budapest:
 Jo, det kan jag nog säga att jag vet. Men vem det är, det väntar jag med att berätta.
I träningsmatchen mot Tjeckien i mitten av augusti fick Niclas Alexandersson spela vänsterback i en halvlek. Vad det med tanke på att Edman kanske inte skulle kunna spela mot Ungern?
 Det var inte utan betydelse att Niclas spelade då, men det var inte med tanke på att Erik inte skulle kunna vara med, säger Lagerbäck kryptisk.
Den nyttige och allroundkunnige mittfältaren från IFK Göteborg är dock en av Lagerbäcks favoriter:

Bra inlägg
 Han är en av de klokaste spelarna vi har i truppen, sade Lagerbäck häromdagen om "Alex".
Dessutom slår Alexandersson bra inlägg med både höger och vänster fot, och just inläggen var en av få saker som Lagerbäck var missnöjd med efter 30-segern mot Bulgarien i lördags.
 Det var en av sakerna vi har tränat extra på nu, erkänner Lagerbäck.
Alternativ till Alexandersson är Norgeproffsen Christoffer Andersson (Lilleström) och Mikael Dorsin (Rosenborg). En annan tanke är att åter flytta ut Teddy Lucic som ytterback och då ta in Heerenveens Peter Hansson i mittförsvaret tillsammans med Olof Mellberg.

Mer läsning

Annons