Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn finalklart efter rysarmatch

Edsbyn kan bli Guldbyn även säsongen 2004/2005. I den fjärde semifinalen hemma mot Villa/Lidköping vann Edsbyn med 10—6 (6—1) i en svängig, dramatisk och underhållande match. Det betydde 3—1 i matchserien.
—  SM-final igen, härligt! Men som den här matchen gestaltade sig vågade vi inte ta ut segern förrän två minuter före slutet, sade Edsbyns Per Hellmyrs.

Annons
Första halvtimmen mellan Edsbyn och Villa var relativt jämn. Edsbyn hade mer boll men Villa skapade ett par vassa chanser som hemmamålvakten Anders Svensson med möda kunde avvärja.
Sen var det dags för Edsbyns Per Hellmyrs att presentera sig på allvar. Han hade sin klubba med i det mesta som hände framåt för Edsbyn och gjorde både 31 och 41, 31-målet var matchens prestation. Hellmyrs bröt ett Villa-anfall långt ner på egen planhalva, vände upp och satte högsta fart framåt.
 Jag bestämde mig direkt för att köra, tittade inte ens om jag hade någon att spela. Till slut var jag framme hos målvakten och sköt, sade han och skrattade nöjt.

Villa kom tillbaka
Ytterligare två hemmamål före paus betydde 61 och matchen såg ut att vara helt punkterad.
Så var inte fallet. Matchklockan hann ticka 18 minuter i andra halvlek innan Villa hade gjort fyra mål, 65 och matchen hade fått rejäl nerv igen.
 Bollen studsade lite deras väg, samtidigt som alla i vårt lag fick någon form av hjärnsläpp, vi var lite som fågelholkar. Efter 65-målet sa vi till varandra att vi skulle lyfta bollen mer men det blev det inte så mycket av, sade Hellmyrs efter matchen.
Hemmalagets Jocke Hedqvist gjorde 75 sedan Edsbyn under några minuter skapat ett flertal fina chanser, men inte heller då blev det någon arbetsro för Edsbyn. Villas Daniel Andersson gjorde sitt tredje mål kort därefter och Villa jagade kvittering. Då slog Hedqvist till igen och när Villla drog på sig några utvisningar i slutet kunde Edsbyn rycka undan.
 Jag vågade inte ta ut segern efter 96-målet, när det var sex minuter kvar. Men två minuter före slutet kändes det klart. Jag tycker att vi visade styrka som kunde komma tillbaka in i matchen, sade Hellmyrs.

Final mot Sandviken
Edsbyn kommer att spela sin 13:e SM-final kommande söndag. För motståndet står Sandviken. Edsbyn och Sandviken har mötts tre gånger tidigare under säsongen i seriespel och har varsin seger, en match har slutat oavgjort.
 I en final spelar det inte så stor roll vilket lag man möter, det är fest ändå. Nu har vi en vecka på oss att finslipa lite smådetaljer och jag ser verkligen fram mot finalen, avslutade Hellmyrs.

Mer läsning

Annons