Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektivt Arboga sänkte Kovland

Annons
Kovland vann skotten, men Arboga matchen i det allsvenska kvalet i ishockey. Men trots de stora siffrorna var det en jämn match.
Vi vann på vår effektivitet, erkänner Ulf Weinstock, tränare i Arboga efter matchen.
Det skulle annars bli matchen där Kovlands tränare Peter Toresson fick besegra sin förre tränare Ulf Wienstock. Så blev det inte eftersom Kovland fick problem redan i första perioden.
Våra misstag i första perioden gör att vi förlorar matchen, men jag tycker inte att det skiljer så mycket på oss och Arboga, säger Peter Toresson.
Skillnaden var effektiviteten. Arboga spelade aggressivt i första perioden och visade klass när Rene Böe stötte in ledningsmålet för Arboga i femte minuten i boxplay.
Arbogas effektiva skytte såg till att gästerna ledde med 40 redan innan en kvart var spelad av första perioden. Och efter första perioden var det ett helt rättvist resultat.
Men sen blir spelarna nöjda när de känner att det är klart och då kommer Kovland in i matchen, säger Ulf Weinstock.
I den andra perioden valde Kovland att gå runt på alla spelare i stället för de tre femmor man inledde med och allt eftersom kunde hemmalaget jämna ut spelet, även om Arboga gjorde periodens enda mål.
I den tredje perioden var Kovland långa stunder det bättre laget och pressade Arboga, men utan att få till mer än ett tröstmål. Men man visade att det finns potential inför fortsättningen.
Kan vi fortsätta så här kan vi ta många poäng, säger Peter Toresson med tillförsikt.
Bäst i hemmalaget var Petter Rydén och Johan Hendriksson. Nästa match för Kovland är hemma mot Örebro på söndag.
Kovland IFIFK Arboga 16 (04, 01, 11)
Skott: 3325 (126, 513, 166)
Mål Kovland: Joakim Wegar Arboga: Martin Franzén 2, René Böe, Martin Klintberg, Alexander Semjonovs, Jonas Finn-Olsson
Domare: Kotevski
Publik: 301

Mer läsning

Annons