Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eklöf och Ohlsson vinnare

/

– och Hot Tub till Olympiatravets final Hot Tub klar för Olympiatravets final. Ulf Ohlsson och Bosse Eklöf vinnare. Visst blev det en bra dag för Bergsåker i Hagmyrens V75-omgång.

Annons
Fransk uppladdning verkar vara melodin för att kvala in till Olympiatravets final.
Förre helgen utklassade Order By Fax motståndet i det första försöket.
På lördagen vann Super Light det andra olympiatravskvalet och båda har övervintrat i Frankrike.
 Vi har kunnat träna hästarna hela tiden och det har gjort resultat, sade Super Lights kusk Jörgen Westholm.
De svenska travtränarna har på grund av den långa vintern haft svårt att förbereda sin hästar till årets första stor uppgift Olympiatravet.
Förutsättningarna var svåra på Hagmyren men Super Light hade minst problem med den tungsprungna banan. Solen låg på under dagen och det blev både lervälling och tjälskott i slutet av tävlingarna.
 Min häst var inte gynnad av den tunga banan men han är stark och gjorde ett mycket bra lopp, sade Jörgen Westholm.
 För drygt två månader sedan startade Super Light över 4 000 meter på Vincennes, dessutom var banan regntung då. Nu var det bara halva distansen för honom och han kändes pigg hela vägen.
Alnöhästen Hot Tub, körd av Åke Svanstedt, spurtade bra som tvåa efter att ha galopperat i sista kurvan och grejade därmed en finalplats.
 Jag vet inte vad som hände med Hot Tub, han måste ha snubblat till. Men han kändes stark i det läget och håller sin fina form, sade Åke Svanstedt som vann med både Udon Håleryd (V75-2) och Pottolo de Socoa (V75-3).
I Olympiatravet kommer Svanstedt att köra sin stora stjärna Gidde Palema som redan är inbjuden som titelförsvarare. Ekipaget jagar dessutom fjärde raka segern i loppet.
Det lär göra att Ulf Ohlsson återigen får köra Hot Tub.
I går dirigerade Ohlsson fältet på snyggt sätt med Anders Wallin-tränade Easy Broline i V75-4. Ekipaget lurade alla konkurrenter och vann på mycket måttliga 1,22.4.
Andre Bergsåkerskusk att bärga en V75-seger var Bosse Eklöf, som höll sig kylig i kallblodsloppet och då var Nordgubben tränad av Solängets Kenneth Karlsson överlägsen på upploppet.

Mer läsning

Annons