Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eklöf ont efter comebacken

Han gjorde en fantastisk comeback.
Men nu har Bosse Eklöf ont igen och det får honom att tveka över framtiden.
— Jag måste bli bättre, så här kan man inte hålla på, säger han.

Annons
I torsdags hade det gått tio veckor efter att Bergsåkers framgångsrika catchdriver Bosse Eklöf opererade sig för diskbråck. Då bestämde han sig för att tävla igen och han fick klartecken av sin läkare.
Det blev succé direkt Eklöf vann två lopp på Bergsåker med Elles W. Lina och Jåra Gnisten i samband med hattparaden.
Men framgången fick sitt pris.
Dagen efter loppet ångrade jag att jag körde, så ont gjorde det. Stötarna när jag går eller springer gör att det känns som om jag ska gå av, säger Eklöf.
Anledningen är att en nerv är skadad.
Smärtan i ryggen är så gott som borta men eftersom nervroten till femte kotan gick av i samband med operationen så sitter smärtan i höften och baken i stället.
Först ett par dagar efter torsdagens lopp började smärtan att ge med sig en aning och nu hoppas Eklöf att det kommer att gå över helt.
Jag inbillar mig att det är träningsvärk, och man måste köra häst för att bli stark. Men det är klart, det måste bli bättre, för så här kan jag inte hålla på.
Bosse Eklöf har tidigare löptränat väldigt mycket. Det är något som han får vänta med.
Jag kan inte springa alls just nu. Men i dag har jag varit ute en liten runda och rört på mig och det känns som om det släpper lite i alla fall. Det är möjligt att jag gjorde comeback för tidigt.
Den kommande helgen kör Bosse fem lopp, däribland ett lopp i V75 på Dannero. Förhoppningsvis utan allt för större smärta.
Vi får se hur det känns efter det, säger Eklöf.

Mer läsning

Annons