Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström hoppas vända underläget

/

Mattias Ekström har varit med om det mesta på racingbanorna.
Men i helgen står Krylbos fartfenomen inför sin tuffaste utmaning.
Att behålla mästartiteln i DTM.

Annons
Oddsen är knappast på Mattias Ekström sida när han sätter sig i sin Audi för att köra de 37 varven på den 4,574 km långa klassiska Hockenheim-banan på söndagen.
Den 27-årige svenske DTM-mästaren måste vinna för att få behålla titeln i den tyska standardvagnsserien - samtidigt som ledande engelsmannen Gary Paffett inte får ta en enda poäng, det vill säga bli bland de tio bästa.
 Jag tycker ändå jag har en bra chans, säger en stressad Ekström i mobilen till TT från depån i Hockenheim.
 Man ska komma ihåg att det är inte klart förrän vi har kommit i mål.

Nollpoängare
Ekström ledde DTM-serien inför näst sista tävlingen, i Istanbul i början av oktober. Men i stället för att ta ett fastare grepp om pokalen blev det hans sämsta placering hittills, tolfte plats och noll poäng. Paffett och hans Mercedeskompisar defilerade hem segern och Paffett lade sig i vinnarspåret. Med nio poängs marginal.
Mattias Ekström vill har revansch. Audi vill ha revansch.
 Det är väldigt sällan ett team får till det så där, säger Ekström. Mercedes kommer inte att få dominera lika mycket på söndag, det kan jag garantera.
 Vi tänker inte vika en tum. Målet är att vinna.
I märkesmästerskapet är det jämnt. Mercedes har bara tolv poäng mer än Audi.

Vände underläge
Mattias Ekström har varit med om att vända underlägen till seger förr. Det hände 1999 då han bland annat tack vare en masskrasch lyckades gå upp i totalledning och som 20-åring säkra STCC-titeln.
 Jag gillar Hockenheim. Jag hade pole position här i våras och vi är väl förberedda. Nu har vi bland annat hållit på med depåstoppsträning, säger Ekström.
 Jag vet att det krävs mycket av både mig, teamet och mina förarkollegor denna helg för att kunna bärga titeln. Om jag vinner är det stort nog och om det räcker till totalseger får vi se.

Mer läsning

Annons